Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok servicen ett skritt videre

Da ruteopplysningene ikke stemte, kjørte 1881-ansatt likegodt skoleeleven hjem.

SATTE SEG I BILEN: Ove Ingvar Feidje, ansatt i Opplysningen 1881, kjørte 9 mil da ruteopplysningene de oppga ikke stemte. Kollega Christine Pettersen hjalp til med å få eleven hjem.  Foto: Jan Egil Fimreite/Sogn Avis
SATTE SEG I BILEN: Ove Ingvar Feidje, ansatt i Opplysningen 1881, kjørte 9 mil da ruteopplysningene de oppga ikke stemte. Kollega Christine Pettersen hjalp til med å få eleven hjem. Foto: Jan Egil Fimreite/Sogn Avis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Ved 1881-kontoret i Lærdal har de tatt servicen litt lenger. Fredag kveld, da Eirik Sønnerheim mistet siste transportmulighet hjem til Aurland, tok Ove Ingvar Feidje ansvar.

- Jeg syntes det var på tide at han kom seg hjem, sier Feidje til Dagbladet.

Mistet drosje
Sønnerheim er elev ved Sogndal videregående skole, og ukependler fra Aurdal. Etter raset på E16 ved Gudvangen har det vært en del endringer i rutene, og Sønnerheim måtte benytte seg av 1881 for å få oversikt.

Ferjeturen til Fodnes gikk etter planen, men transporten videre ble vanskelig. Sønnerheim hadde fått beskjed hos 1881 at det var satt opp en drosje klokken 19.15.

— Den drosjen kjørte for tidlig, omtrent klokka 19.10. Jeg sto på Sogningen storsenter og så bilen kjøre forbi. Jeg ringte tilbake til opplysninga, som sjekket på nytt med Fjord1 om det gikk en senere buss. Da fikk de stadfestet at det skulle gå en drosje 21.30, som skulle korrespondere videre fra Mannheller/Fodnes. Men da vi kom dit nærmere 22.30 på kvelden, viste det seg at det ikke var korrespondanse videre, sier Sønnerheim til Sogn Avis.

Dermed ringte han 1881 nok en gang. Og det var Feidje som mottok samtalen.

- Han hadde jo blitt forbikjørt en gang allerede. Han hadde ventet så tålmodig, sier Feidje.

Dermed bestemte han seg for å hente gutten selv.

- Opplagt
- De ga en fenomenal service, både da jeg ringte og ikke minst da jeg ble henta og frakta helt hjem av han ene som jobba der. Det er vel ikke mange som ville gjort noe sånt, sier Sønnerheim til Sogn Avis.

Sjåføren selv mener det bare skulle mangle.

- Det virket veldig opplagt der og da. Han hadde jo ikke noen andre som kunne hente ham, sier Feidje nøkternt.

Derfor tok han altså ansvar, og endte opp med å kjøre 80-90 km den kvelden.

- Det har vært en del reaksjoner, men for meg var det veldig opplagt, gjentar Feidje.

NØKTERN: - Det skulle bare mangle, sier Ove Ingvar Feidje om fredagens eksremservice. Foto: Privat
NØKTERN: - Det skulle bare mangle, sier Ove Ingvar Feidje om fredagens eksremservice. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling