Tok sitt eget liv etter «happy slapping»

14 år gamle Shaun filmet og mishandlet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mobil-filmer vold mot fremmede

«Happy slapping» har blitt et stort problem i Storbritannia det siste året. «Happy slapping» kan minne om Jackass-stunt, men mens Jackass-fansen utsetter seg selv for fare og fysisk smerte, handler happy slapping om rene overfall og brutal voldsutøvelse.

Mobbet og hetset

Nå har det første happy slapping-offeret tatt sitt eget liv etter overfallet og volden han ble utsatt for. Shaun Noonan (14) orket ikke å leve mer og tok sitt eget liv ved å henge seg i skoleslipset.

Shaun ble mishandlet grovt av sine egne medelever ved Sutton High School i Ellesmere Port, melder avisa The Times. Han ble sparket i hodet, dyttet i en grøft, trampet på og jaget. Overgriperne rev ut øreringen hans.

En av overgriperne brukte spark han hadde lært i kampsport mot guttens rygg mens en annen filmet mishandlingen på mobiltelefon.

Shauns foreldre forsto at sønnen mistrivdes og prøvde å få flyttet sønnen til en annen skole. De fikk ikke medhold på skolen. 18. april fant de sønnen hengende i taket. De fikk ham ned og satte i gang gjenoppliving, men 14-åringen døde på sykehus seks dager senere.

Kranglet

Shaun ble mobbet en rekke ganger ved Sutton High School. Det var flere voldsepisoder, og en medelev ble utvist i fire dager etter å ha gått løs på 14-åringen. En annen gang ble det ropt kallenavn etter gutten. I februar ble en medelev utvist i to dager, og foreldrene ble orientert om hendelsen.

Etter at Shaun døde, fortalte lillesøsteren Kimberley (12) at Shaun også hadde vært offer for happy slapping i løpet av det siste året.

Shaun hadde kranglet med lillesøsteren rett før han døde. Moren ba ham deretter om å gå på rommet sitt. Da det ble stille på rommet, gikk hun for å se etter ham. Da hadde den deprimerte 14-åringen hengt seg.

VOLD OG OVERFALL: Bildet viser en ukjent mann som sparkes ned bakfra på kveldstid mens noen filmer. Shaun Noonan var offer for happy slapping.