Tok «sjokkerende og pinlig» bilde av kløfta til Maria. Nå må Google betale

- Et betydelig tap for hennes verdighet.

KAMERABILER: Googles kamerabiler har kjørt verden rundt for å levere bilder til tjenesten street view. Nå må de betale erstatning for et bilde. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis/NTB Scanpix
KAMERABILER: Googles kamerabiler har kjørt verden rundt for å levere bilder til tjenesten street view. Nå må de betale erstatning for et bilde. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kanadiske Maria Pia Grillo fra storbyen Montreal ble denne uka tilkjent 2250 kanadiske dollar i erstatning (rundt 13 500 norske kroner) fra datagiganten Google.

Årsaken var at en av Google Street Views kamerabiler hadde kjørt forbi boligen hennes og tatt et bilde av kvinnen som var krenkende for hennes privatliv. På bildet, vist i blant annet tabloidavisa Le Journal de Montréal sitter Grillo framoverlent, noe som gjør at kvinnens kløft er tydelig synlig.

Sjokkerende og pinlig Det var i 2009 Grillo søkte opp sitt eget hus på tjenesten og fant bildet. Hun skal ha reagert på at bildet var «sjokkerende og pinlig», heter det i kjennelsen fra en dommer.

Hun begynte den rettslige prosessen mot å få erstatning fra Google i 2011. I utgangspunktet krevde Grillo over 250 000 norske kroner, blant annet fordi hun selv mente bildet hadde påført henne mentale problemer, samt at hun hadde blitt «mobbet» for bildet.

I det opprinnelige bildet Google hadde lastet opp til street view-tjenesten var ansiktet hennes sladdet. Hun mente imidlertid hun var lett gjenkjennelig på bakgrunn av huset og omgivelsene. Hun krevde også derfor disse sladdet av Google.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer