Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok Snapchat-ideen fra studiekamerat, nå er de gode for 1,5 milliarder dollar hver

Hemmelig forlik.

SNAPCHAT-EIERE: Evan Spiegel og Bobby Murphy. Foto: REUTERS / Lucas Jackson / NTB scanpix
SNAPCHAT-EIERE: Evan Spiegel og Bobby Murphy. Foto: REUTERS / Lucas Jackson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bilde- og videodelingstjenesten Snapchat har i løpet av få år utviklet seg til å bli et av verdens mest populære sosiale medier, særlig blant unge brukere.

Selskapet har tidligere takket nei til et bud på tre milliarder dollar fra Facebook, og verdsettes nå til svimlende ti milliarder dollar.

Søksmål Grunnleggerne Evan Spiegel og Bobby Murphy, som begge fortsatt eier 15 prosent hver av selskapet, har klatret inn på magasinet Forbes' milliardærliste.

Men Spiegel og Murphys verdier har vært truet av et søksmål fra den tidligere studiekameraten Reggie Brown. Brown har hevdet at det var han som opprinnelig hadde ideen til appen, som først ble kalt Picaboo.

De tre studerte sammen ved Stanford-universitetet, og Brown hevder han presenterte ideen for Spiegel og Murphy, men at han så ble urettmessig presset ut, skriver BBC. Han har krevd å få overta en tredjedel av selskapet.

Det får han ikke. Men han får nok til melk i kaffen.
 
Hemmelig avtale Forbes melder nemlig at Snapchat nå har inngått et forlik med Brown. Hvor mye de betaler sin tidligere studiekamerat, er hemmelig.

Samtidig erkjenner de at det var Brown som hadde ideen til en app hvor brukerne kunne dele bilder som så forsvinner.

- Vi har funnet en løsning som er god for Brown og selskapet. Vi anerkjenner bidraget hans til at Snapchat ble skapt, sier Spiegel i en pressemelding.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!