Tok Snapchat-ideen fra studiekamerat, nå er de gode for 1,5 milliarder dollar hver

Hemmelig forlik.

SNAPCHAT-EIERE: Evan Spiegel og Bobby Murphy. Foto: REUTERS / Lucas Jackson / NTB scanpix
SNAPCHAT-EIERE: Evan Spiegel og Bobby Murphy. Foto: REUTERS / Lucas Jackson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bilde- og videodelingstjenesten Snapchat har i løpet av få år utviklet seg til å bli et av verdens mest populære sosiale medier, særlig blant unge brukere.

Selskapet har tidligere takket nei til et bud på tre milliarder dollar fra Facebook, og verdsettes nå til svimlende ti milliarder dollar.

Søksmål Grunnleggerne Evan Spiegel og Bobby Murphy, som begge fortsatt eier 15 prosent hver av selskapet, har klatret inn på magasinet Forbes' milliardærliste.

Men Spiegel og Murphys verdier har vært truet av et søksmål fra den tidligere studiekameraten Reggie Brown. Brown har hevdet at det var han som opprinnelig hadde ideen til appen, som først ble kalt Picaboo.

De tre studerte sammen ved Stanford-universitetet, og Brown hevder han presenterte ideen for Spiegel og Murphy, men at han så ble urettmessig presset ut, skriver BBC. Han har krevd å få overta en tredjedel av selskapet.

Det får han ikke. Men han får nok til melk i kaffen.   Hemmelig avtale Forbes melder nemlig at Snapchat nå har inngått et forlik med Brown. Hvor mye de betaler sin tidligere studiekamerat, er hemmelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer