Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok storlaks med rumpa

KRISTIANSAND (Dagbladet): Gro fanget storlaksen med rumpa. 25-åringen fra Arendal har gitt begrepet «skitt fiske!» en ny dimensjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Laksen hadde ikke nubbesjans' til å slippe unna da jeg satte meg på den, sier Gro Hjelmtveit Lille lattermildt til Dagbladet.

Den utrolige fiskehistorien utspant seg en grytidlig lys sommermorgen ved bredden av elva Bjøra, som er en sideelv til Namsen i Nord-Trøndelag.

Gro var på sin aller første laksetur. Med lånt utstyr i dårlig stand kastet hun ivrig i vei etter at storebror Gunnar hadde dratt opp en småpen laks på 5,4 kilo.

For liten redskap

Det var ingenting mot den nøyaktig dobbelt så store ruggen som glefset i seg flua på Gros snøre.

- Snella løsnet akkurat da jeg hadde begynt å kjøre laksen. Vi fikk den på et vis på igjen og forsøkte å utmatte fisken en halv times tid, forteller Gro.

Gunnar sto klar med håven. Men redskapet var alt for smått til Gros kjempefisk. Håven brakk rett av.

Han forsøkte å dra sværingen i land etter sporen. Akkurat da løsnet flua i laksekjeften.

Resolutt kastet Gro seg over den verdifulle fangsten og satte seg over skrevs på den.

Den ble liggende fullstendig låst mellom beina hennes inne på det grunne vannet. Deretter fikk søskenparet ordentlig tak i fisken og fikk den i sikkerhet på land.

For stor

- Fisken ligger på fryseren hos et familiemedlem. Min egen frys er altfor liten til ruggen. I november planlegger jeg skikkelig vennefest der vi skal kose oss med storfisken, forteller Gro.

Til daglig arbeider hun som førskolelærer ved Uranienborg barnehage i Oslo. Når fiskehistorien kommer i avisa, må nok tante Gro fortelle smårollingene om hvordan hun fanget fisken.

- Jeg må fortelle om den gangen jeg fikk en fisk som var større enn noen av ungene i barnehagen, humrer hun.

STORLAKS PÅ 10,8 KG: Gro Hjelmtveit Lille dro sin første laks med lånt og skrøpelig redskap.