Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok storlaks midt i sentrum

Etter seks timer. - Et sånt øyeblikk du bare drømmer om.

GJEV FANGST: Storlaksen fra Skienselva ble veid til 11 kilo, ifølge de stolte fiskerne. Her Jan Martin Nergård (50) med fangsten. Foto: Rune Rekvik
GJEV FANGST: Storlaksen fra Skienselva ble veid til 11 kilo, ifølge de stolte fiskerne. Her Jan Martin Nergård (50) med fangsten. Foto: Rune Rekvik Vis mer

Etter seks lange timer var kameratene i ferd med å gi opp. Så nappet det i snøret.

Rune Rekvik (46) og Jan Martin Nergård (50) satt i båten ved Damfossbrua i Skien sentrum. Langt under sola som stekte, et stykke under båten, hogg storlaksen plutselig til.

- Det var et sånt øyeblikk du bare drømmer om, sier Rekvik til Dagbladet.

BETYDELIG STØRRELSE: Ørreten som Rekvik og Nergård dro opp samme dag, blir knøttliten ved siden av storlaksen. Foto: Rune Rekvik
BETYDELIG STØRRELSE: Ørreten som Rekvik og Nergård dro opp samme dag, blir knøttliten ved siden av storlaksen. Foto: Rune Rekvik Vis mer

For etter en ti minutter lang kamp mot den motvillige laksen hang den 11 kilo tung på vekta. Godt over 10-kilosgrensa de lenge hadde drømt om.

Varden omtalte saken først.

TROFÉ: Nå skal troféfisken røykes hel og serveres til jul. Foto: Rune Rekvik
TROFÉ: Nå skal troféfisken røykes hel og serveres til jul. Foto: Rune Rekvik Vis mer

Rune Rekvik forteller at det ble vill stemning da storfangsten var om bord.

- Vi var nesten på vei hjem, vi hadde avtalt et møte med en gjeng på lekteren i sentrum for å spise god mat og ta noen øl, da vi snakket om hvor gøy det hadde vært å kunne komme med en skikkelig sværing, sier han til Dagbladet.

Så slo den til. Med en Rappala Wobbler, fra en båt, midt i havnebassenget, kunne stofangsten dras opp fra elva. Og trofeet dokumenteres med kamera.

- Nå er den vasket og pakket godt inn. Den skal røykes hel, og glede mange på julefrokosten, smiler 46-åringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!