Moskéangrepet i Bærum:

- Tok tak i ham forfra mens han skjøt

Muhammad Rafiq (65) og Muhammad Iqbal Jave er de store heltene etter skyteepisoden i Al-Noor-moskeen på lørdag. Nå forteller de om den dramatiske hendelsen.

HELTENE: Mohamed Rafiq (tv) og Mohamed Iqbal er de store heltene etter lørdagens angrep. Rafiq overmannet gjerningspersonen mens Iqbal slo ham. Torsdag ble de offisielt hedret på politistasjonen i Sandvika. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
HELTENE: Mohamed Rafiq (tv) og Mohamed Iqbal er de store heltene etter lørdagens angrep. Rafiq overmannet gjerningspersonen mens Iqbal slo ham. Torsdag ble de offisielt hedret på politistasjonen i Sandvika. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Muhammad Rafiq (65) og Muhammad Iqbal Jave fikk overmannet Manshaus da han skjøt i Al-Noor-moskeen på lørdag i forrige uke. De var de store heltene etter terrorhendelsen i Bærum.

Begge to var til stede under fredagsbønnen i gymsalen på Rykkinn tidligere i dag.

- Ikke fordi jeg er en helt

Muhammad Rafiq (65) uttaler overfor NRK at han likevel ikke ser på seg selv som en helt.

- Det var takket være Gud, ikke fordi jeg er en helt. Gjerningsmannen var mye bedre trent og sterkere enn meg, men med Guds vilje så klarte jeg å overmanne han, sier Rafiq.

- Gud hjalp meg, og jeg tok tak i ham. Jeg var den gode, han var den onde.

Det skal ha tatt over 20 minutter fra skuddene ble løsnet til politiet kom. Mennene uttaler at de synes det tok lang tid, men klarte likevel å holde gjerningsmannen nede.

- Jeg tok tak i han forfra mens han skjøt, sier Muhammad Iqbal Jave.

Løsnet to skudd

Muhammad Iqbal sier til Aftenposten at det ble løsnet to skudd mot ham under angrepet i moskeen, men gjerningsmannen traff ikke fordi Muhammad Rafiq tok tak i gjerningspersonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer