Tok tilbake makten i Slovakia

Sosialdemokratene fikk 45 prosent av stemmene.

 DANNER NY REGJERING:  Smer-partiets leder Robert Fico fikk 84 av de 150 setene i nasjonalforsamlingen i helgens valg i Slovakia. FOTO: Petr Josek, REUTERS/SCANPIX.
DANNER NY REGJERING: Smer-partiets leder Robert Fico fikk 84 av de 150 setene i nasjonalforsamlingen i helgens valg i Slovakia. FOTO: Petr Josek, REUTERS/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sosialdemokratiske opposisjonspartiet Smer fikk nærmere 45 prosent av stemmene i valget på ny nasjonalforsamling i Slovakia.

Det viser tallene etter at 94,2 prosent av stemmene var talt opp.

Det betyr at Smer, partiet til tidligere statsminister Robert Fico, får 84 av de 150 setene i nasjonalforsamlingen.

Nektet Hellas-pakke En regjering ledet av Ficos parti vil glede Slovakias partnere i eurosonen, som ble opprørt da den sittende koalisjonen nektet å bidra til den første redningspakken til Hellas.

Helgens valg ble holdt tidligere enn planlagt, etter at den borgerlige sentrumsregjeringen kollapset i oktober på grunn av uenighet om hvorvidt Slovakia skal bidra til EUs krisefond.

Korrupsjonsskandale Valgkampen har vært dominert av en omfattende korrupsjonsskandale, som har rammet tre av de fire partiene i den sittende borgerlige koalisjonsregjeringen.

Saken har helt overskygget debatten om blant annet eurosonen.

Korrupsjonssaken ble først avdekket etter lekkasjer fra en etterretningsrapport som inneholdt detaljer om hvordan en rekke politikere fra mange partier har tatt imot bestikkelser fra privatpersoner og firmaer som på sin side har fått lukrative kontrakter.

(NTB - Reuters).