Tok tissepause - ble sittende fast i gjørma

Uheldig fisker i Skien fikk hjelp av brannvesenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann som var på fisketur i Skien søndag ettermiddag plasserte seg i vannkanten da han skulle slå lens. Det skulle han ikke ha gjort. Mannen sank ned i gjørma til livet, og ble stående bom fast.

Den tissetrengte mannen kjente behovet komme ved 12-tiden søndag. Han fisket fra land på Borgestadholmen i Skien. Da han skulle slå lens, gikk han ut i leira ved vannkanten.

Om han klarte å tisse ferdig før gjørmas krefter tok fatt i ham og dro ham nedover, vites ikke. Men mannen ble stående fast i leire til oppunder livet.

En person med kikkert fikk øye på mannen, og ringte til brannvesenet.

- Det måtte tre voksne menn til for å dra ham opp. Men han hadde flaks som ble oppdaget, ellers hadde han stått der ennå, sier underbrannmester Jan Ole Pettersen i Skien brannvesen til ta.no.

Brannvesenet og ambulansepersonell brukte et belte til å dra mannen opp av gjørma. Etter ti minutter var han på land. Før hjelpen kom, hadde den tissetrengte mannen forsøkt å grave seg løs på egen hånd, uten å lykkes.

Den uheldige mannen hadde med seg tørre klær, og ga beskjed om at han ikke trengte mer hjelp etter å ha blitt dratt opp fra gjørma. I stedet ønsket han å fortsette med fiskingen.

(NTB)