Tok toget alene

STOCKHOLM (Dagbladet): Mette-Marit sliter fortsatt med flyskrekk. Hun satt derfor ikke ved Haakons side på flyet til Stockholm - hvor begge i går deltok i det svenske kongeparets sølvbryllup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mette-Marit tok i stedet toget til den svenske hovedstaden og tilbrakte natta på kongeskipet sammen med sine kommende svigerforeldre.

I natt festet hele den norske kongefamilien sammen for første gang i utlandet. Sølvbrudeparet Carl Gustaf og Silvia skulle hedres på det staselige Gripsholms slott med en stor fest med alle de kongelige familiemedlemmene. Ved siden av hovedpersonene selv var det de norske representantene som stjal oppmerksomheten. For flere uker siden gikk det ut invitasjon fra det svenske hoffet om at de kvinnelige gjestene skulle iføre seg renessansedrakter. Dette skapte hodebry for det norske hoffet, og bare dronning Sonja hadde mulighet til å bruke private klær.

Mette-Marit og prinsesse Märtha Louise kom i lånte antrekk fra et kostymelager i hovedstaden. Suksess gjorde de likevel, og de fem norske representantene poserte velvillig for fotografene som ropte på Mette-Marit.

Tok farvel

For Norges kommende kronprinsesse kan flyskrekken bli en stor belastning. Da SK486 landet på Arlanda klokka 10.30 i går formiddag, var det bare kronprins Haakon som ble ønsket velkommen til Sverige. Da hadde han allerede kvelden før sagt farvel til sin kjære på perrongen i Oslo. Mette-Marit satt trygt blant amerikanske turister som ikke kjente henne igjen, og hun leste på nesten hele turen. Dagbladet kjenner til at Mette-Marit skulle være med det samme flyet som Haakon, men søndag formiddag ombestemte hun seg. Derfor tok hun toget alene til Stockholm som en vanlig betalende passasjer.

Ikke første gang

Dette er ikke første gangen at Mette-Marit styrer unna flyreisene når hun er ute og representerer Norge. Under bryllupet til prins Constantijn av Nederland i mai kom også flyangsten. Etter en ubehagelig flytur ned til Nederland rekvirerte kronprinsparet en bil som fraktet dem på landjorda hjem til Norge.

I sitt første intervju med Dagsavisen lørdag fortalte Mette-Marit at hun begynte å slite med flyskrekken etter at hun fikk lille Marius (4).

Det svenske kongeparet hadde bestemt at gårsdagens store fest skulle være i renessansens tegn. Alle de hundre gjestene fulgte etter beste evne opp sølvbrudeparets ønske om å skru tida noen hundreår tilbake. Transporten til renessanseslottet Gripsholms slott en times kjøretur utenfor Stockholm var selvsagt med moderne transportmidler. Under festen i går kveld fikk de kongelige se en teaterforestilling med handling fra 1700-tallet. Deretter var det en treretters festmiddag med hummer, hjortetournedos og ferske bær til dessert.

<B>SMIL OG LATTER:</B> Märtha, Haakon, Mette-Marit, kong Harald og dronning Sonja tok fotografene med storm.
<B>FESTFINE:</B> De svenske prinsessene Victoria og Madeleine strålte sammen med sine foreldre, sølvbrudeparet Carl Gustav og Silvia. Prinsesse Lilian var også med på familiebildet.