- Tok torturbilder til YouTube

Etter å ha blitt torturert og voldtatt, ble den 16 år gamle gutten fotografert sammen med sine overgripere. Bildene skulle angivelig legges ut på YouTube.

TORTUR-BILDER: Aktor Bjørn Enoksen Ristesund fortalte i retten i dag at de fleste ungdommene i leiligheten poserte ved siden av torturofferet, og lot seg avfotografere — med tanke på å legge bildene ut på YouTube.  Foto: Håkon Eikesdal
TORTUR-BILDER: Aktor Bjørn Enoksen Ristesund fortalte i retten i dag at de fleste ungdommene i leiligheten poserte ved siden av torturofferet, og lot seg avfotografere — med tanke på å legge bildene ut på YouTube.  Foto: Håkon EikesdalVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Tredje dag i Haugaland tingrett demper på ingen måte inntrykket av en tenåringsgjeng som, inspirert av den da 25 år gamle innehaveren av leiligheten de vanket i, utviste stor oppfinnsomhet under den flere timer lange mishandlingen av sin tidligere 16 år gamle kamerat. 

- Skulle kuttes i biter
Selv om det hadde funnet sted et «planleggingsmøte» i forkant av torturnatta, hvor det ble planlagt torturmetoder og «nevnt» at 16-åringen skulle drepes og graves ned i kirkegården like ved, er det ikke tatt ut tiltale for drapsforsøk.
 
Men statsadvokat Bjørn Enoksen Ristesund har allerede fått fisket ut av enkelte vitner at det var snakk om å kutte 16-åringen i biter, og pakke bitene sammen i plastposer, som skulle graves ned.

I dag bekreftet en 18 år gammel torturtiltalt at det var funnet fram svarte søppelsekker, i forkant av torturen i rekkehusleiligheten utenfor Haugesund sentrum.  

-De lå kanskje på bordet, sa han. 

- Fotograferte til YouTube
På aktors spørsmål bekreftet han også at det ble fotografert under torturnatta.

Etter mishandlingen ble det tatt flere bilder av torturofferet. Flesteparten av de åtte torturtiltalte poserte ved siden av den sterkt forkomne16-åringen. Planen var, i følge aktor, å legge bildene ut på YouTube.

-Flesteparten stilte seg opp ved siden av ham, sa 18-åringen, men sa han ikke hadde hørt snakk om at bildene skulle ut på YouTube.

En annen tiltalt bekreftet at de tok bilder med mobiltelefon, og sto i ring rundt ham da bildene ble tatt. Han var ikke sikker på om torturofferet var ved bevissthet, men trodde det.

Statsadvokat Ristesund Enoksen sier til Dagbladet.no at det senere i rettssaken vil sannsynliggjøres at bildene var tenkt publisert på YouTube.

Det framstår som mer og mer ubegripelig i retten, hvordan tenåringsgjengen og 26-åringen så for seg at de skulle kunne slippe unna med mishandlingen og et eventuelt drap.