<strong>BLE DYRT:</strong> En Uber-passasjer i Canada fikk sjokkregning forrige uke. Uber har beklaget hendelsen. Foto: NTB scanpix
BLE DYRT: En Uber-passasjer i Canada fikk sjokkregning forrige uke. Uber har beklaget hendelsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Uber

Tok Uber i 20 minutter - fikk sjokkregning

Hisham fra Canada forventet at regningen bare skulle bli på 130 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Min første reaksjon var at jeg lo, fordi jeg trodde det var en feil, sier kanadieren Hisham Salama til tidsskriftet Vice, skriver Time Magazine.

Det var 8. desember Salama skulle besøke en venn på et sykehus i Toronto at han benyttet seg av transportselskapet Uber.

Turen tok 20 minutter, men da han sjekket appen og så regningen fikk han sjokk.

For Salama ble belastet for hele 120 000 kroner.

Han forteller til Vice at en slik tur vanligvis koster rundt 130 kroner, men altså ikke denne gangen.

- Jeg vet ikke hva slags planet en 20 minutters biltur kan koste 120 000 kroner, sier han, og forteller at han måtte sjekke bankkontoen for å se om summen faktisk stemte.

Beklager

Uber har beklaget hendelsen, men rett etter turen var selskapet sikker på at summen var riktig.

Hisham Salama delte regningen på Twitter, sammen med en tilbakemelding fra Uber. Der skriver selskapet at summen er basert på hvor han ble plukket opp av Uber-sjåføren og hvor han ble sluppet av.

Uber var altså fast bestemt på at det var riktig sum, men etter Salama tvitret om hendelsen og selskapet så nærmere på saken, skjønte de at det var en feil.

- Det var en feil og den har blitt løst. Vi har betalt passasjeren tilbake og gitt ham en beklagelse, sier en talsmann i Uber til magasinet Slate, og forteller at de har sikkerhetsrutiner på plass som skal sørge for at dette ikke skjer og at de nå undersøker hva som kan ha skjedd i denne saken.

Etter hendelsen takket Salama følgerne sine for at de retvitret meldingen hans, der han skriver at Uber har refundert pengene og beklaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer