SANK: Mer enn 1500 av de omkring 2200 som var om bord på «Titanic» døde da skipet sank på sin jomfruferd i april 1912. Foto: AP Photo
SANK: Mer enn 1500 av de omkring 2200 som var om bord på «Titanic» døde da skipet sank på sin jomfruferd i april 1912. Foto: AP Photo Vis mer

Tok unikt bilde: Ante ikke hva som hadde skjedd da de skulle komme «Titanic» til unnsetning

Nå går bildet under hammeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et bilde av det som påstås å være isfjellet som senket «Titanic», skal auksjoneres bort i Storbritannia. Prisen er ventet på bli rundt 150 000 kroner.

Det kornete svart-hvitt-bildet viser et spisst isfjell i rolig sjø, og er tatt av stuerten på Prinz Adalbert, ett av skipene som kom til unnsetning da «Titanic»sendte ut sitt SOS og sank i Nord-Atlanteren natt til 15. april 1912, melder CNN.

Prinz Adalbert kom til stedet etter «Titanic» var forsvunnet ned i dypet, og da stuerten tok bildet, visste han ennå ikke hva som hadde skjedd. Flere ganger har historiske kilder sagt at isfjellet på bildet kan være det som senket «skipet som ikke kunne synke», selv om dette aldri har latt seg fastslå med sikkerhet.

Noe av det som er spesielt med bildet - og isfjellet - er at stuerten skrev en lapp som han la ved bildet. Der sier han at han tydelig kunne se rød maling på isfjellet og at det så ut som om malingen kunne ha blitt etterlatt av et skipet som skrapte mot isen.

1517 av de over 2200 menneskene om bord døde da «Titanic» sank på sin jomfrutur over havet. Bildet av isfjellet som senket skipet, hang i mange tiår i lokalene til advokatene til «Titanics» eiere, White Star Line. Advokatfirmaet ble lagt ned i 2002, og nå har altså partnerne bestemt for å legge bildet ut på salg.

Det er anslått at bildet vil gå under hammeren for mellom 10 000 og 15 000 pund - eller omtrent 125 000-190 000 kroner. Nylig ble en meny fra den siste lunsjen om bord solgt for drøyt 700 000 kroner.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer