Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok ut 19,5 mill. fra kontoen

Frank Murud ble felt av klassisk skattesvindel-metode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det skal ikke ha vært de mange store pengeoverføringene fra arbeidsgiveren Undervisningsbygg som fikk banken hans og politiet til å fatte mistanke mot svindelsiktede Frank Murud (50).

Det var rett og slett en klassisk og mye brukt skattesvindelmetode, som var årsaken til at Handelsbanken fattet mistanke mot kunden, og sendte en såkalt hvitvaskingsmelding til Økokrim, melder Dagens Næringsliv og VG.

Murud skal ha tatt ut 19,5 millioner kroner av kontoen sin høsten 2005, for så å sette pengene inn igjen i januar i år, ifølge VG. Tanken var å unngå at beløpet ble innrapportert fra banken til Skatteetaten ved årsslutt - og dermed slippe formueskatt av beløpet.

Metoden er velkjent og velbrukt av både små og store skatteunndragere, men samtidig noe bankene er veldig på vakt mot. Bankene er pliktige til å melde fra om mistenkelige transaksjoner til politiet.

- Lettet

Muruds advokat, Anders Brosveet, sier til DN at klienten aldri prøvde å skjule pengestrømmen fra Undervisningsbygg.

- Når noe ble forsøkt skjult, var det av skattemessige årsaker, og kun overfor likningsmyndighetene.

- For Murud var det uansett en lettelse å bli avslørt. Dette måtte bli avslørt før eller senere, sier Brosveet til DN.

HANDLET STORT I EIENDOM: Svindelsiktede Frank Murud har kjøpt en lang rekke dyre eiendommer og biler de siste årene, som dette huset i Holmenkollen til 10,2 millioner. Det var imidlertid forsøk på skatteunndragelse som vakte mistankene mot ham. Foto: TRULS BREKKE
HANDLET STORT I EIENDOM: Svindelsiktede Frank Murud har kjøpt en lang rekke dyre eiendommer og biler de siste årene, som dette huset i Holmenkollen til 10,2 millioner. Det var imidlertid forsøk på skatteunndragelse som vakte mistankene mot ham. Foto: TRULS BREKKE Vis mer
image: Tok ut 19,5 mill. fra kontoen