SISTE LIVSTEGN: Politiet undersøker om det kan ha sammenheng med drapet at Geir Stene trengte flere tusen kroner i kontanter rundt tre timer før han døde.  Foto: POLITIET
SISTE LIVSTEGN: Politiet undersøker om det kan ha sammenheng med drapet at Geir Stene trengte flere tusen kroner i kontanter rundt tre timer før han døde. Foto: POLITIETVis mer

Tok ut flere tusen kroner før han traff drapsmannen

Her er de siste bildene av Geir Stene i live. Brukte minibank på Oslo S. tre timer før drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 48 år gamle Geir Stene, som ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua forrige torsdag, tok ut et stort pengebeløp i en minibank på Oslo sentralstasjon bare tre timer før han døde.
Det bekrefter politioverbetjent Grete Lien Metlid, leder ved voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

- Uttaket var på noen tusen kroner. Det er selvfølgelig interessant at han tar ut en slik sum i en minibank såpass tett opp mot drapstidspunktet. Nå prøver vi på alle tenkelige måter å finne ut hvem han traff etter at disse overvåkningsbildene ble tatt, sier Metlid til Dagbladet.no.

Etterforskerne har gransket opptaket fra minibankens overvåkningskamera og mener at Stene var alene da selve uttaket ble gjort, og han ser ikke ut til å være i en åpenbar trusselsituasjon.

- Ut fra overvåkningsbildene ser det ikke ut som det står andre personer sammen ham, sier politiførstebetjent Audun Beckstrøm til VG.

- Siste holdepunkt
Men så slutter foreløpig alle spor etter 48-åringen, som trolig ble drept i leiligheten på Haugestua rundt klokka 22, bare rundt tre timer etter minibankuttaket. Politiet har prøvd å sikre seg alle tilgjengelige opptak også fra andre kameraer på Oslo S., som er det  mest videoovervåkede offentlige stedet i hovedstaden, men har ennå ikke noe helhetlig hendelsesforløp.

- Dette er per i dag det siste holdepunktet vi har for Stenes bevegelser, og vi vet ikke hvordan han tok seg til Haugenstua eller hvem han har truffet i dette tidsrommet. Vi tror at noen ble med ham hjem eller at noen kom på besøk, sier Metlid til Dagbladet.no.

Tidligere denne uka gikk politiet ut med bilder av 48-åringens lett gjenkjennlige knallrøde boblejakke, som han trolig har hatt på seg fram til han kom til leiligheten.

- På grunn av jakken tror vi folk kan huske å ha sett ham, og vi er interessert i alle observasjoner av avdøde og eventuelle personer han har vært sammen med, sier politioverbetjenten.

Sjekker DNA-funn
Hun bekrefter at politiet har gjort flere interessante funn under de omfattende undersøkelsene på åstedet, der tekniske etterforskere nå har jobbet kontinuerlig i over ei uke. Blant annet har politiet sendt biologisk materiale fra åstedet til DNA-undersøkelser, og venter på svar også på en rekke andre analyser som kan avsløre gjerningsmannen.

Det var mye blod og åpenbare spor etter kamp i leiligheten der Stene ble funnet.

Drapsetterforskerne har gjort mange avhør, også av personer i rusmiljøet rundt Oslo S., der Stene tidligere har hatt bekjente. Ingen har foreløpig pekt på konkrete konflikter, verken rundt penger eller andre forhold, som kan gi noe motiv for drapet.

- Både teknisk og taktisk etterforskning fortsetter gjennom helga og med full styrke til uka, sier Metlid.

KAN HA ÅPNET FOR DRAPSMANENN: Stene ble funnet død i denne blokka i Maria Dehlis vei på Haugenstua i Oslo.  Foto: SIV SEGLEM
KAN HA ÅPNET FOR DRAPSMANENN: Stene ble funnet død i denne blokka i Maria Dehlis vei på Haugenstua i Oslo. Foto: SIV SEGLEM Vis mer