Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok utuktsbilder av 2000 barn

Han var skilt, fikk omsorgen for to jenter og dopet og misbrukte venninnene deres. Politiet fant bilder av to tusen ofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): 53-årige Glyn Martin skaffet seg jobb som driftsleder på en skole, og deretter en lekeplass. Da han mistet den, åpnet han praksis som ansiktsmaler for barn. Nå står han for retten i Hull Crown Court. Etter først å ha nektet straffskyld for de 57 tiltalepunktene som omfatter overgrep mot barn, bortføring av barn, straffbare handlinger med mindreårige, formidling av rusmidler til barn og for å ha tatt 6000 bilder med straffbart innhold av 2000 jenter, erklærte han seg skyldig under opplesning av tiltalen i det første rettsmøtet, skriver avisa Daily Express.

Rettssaken ruller opp en pedofil overgrepshistorie som har pågått i 15 år. I deler av perioden sto Martin under tilsyn av britiske sosialmyndigheter og de to jentene han hadde omsorgen for, var plassert i en risikokategori.

Framsto omsorgsfull

Glyn Martin klarte å framstå som en omsorgsfull surrogatfar for de to jentene som han hadde overtatt omsorgen for i 1991. Foreldrene til jentenes venninner lot dem sove over i hjemmet til Martin.

Da han ble arrestert i 2003, fant politiet seks tusen barnepornografiske bilder av rundt to tusen ofre. Uframkalte filmer inneholdt i tillegg rundt 12 000 nye bilder.

-  Hans posering som omsorgsfull far med to unge døtre var en vellykket strategi som satte ham i stand til å gjennomføre overgrep mot venninnene deres, sa aktor Michael Harrison i retten.

Martin dopet jentene så mye at ingen av dem etterpå husket hva han hadde gjort med dem inntil politiet fant bildene av overgrepene.

Skrekkmaske

I 1993 sendte en fotoforretning en av Martins filmer til politiet. Han ble tatt inn til avhør, men det ble ikke reist sak. Året etter flyttet Martin og fikk jobb som driftsansvarlig for en lekeplass. Han fikk sparken etter at han ble oppdaget med et barn på fanget. Da åpnet han praksis som ansiktsmaler, skrev uanstendige ord i barneansiktene og tok bilder av dem, før han sminket over det han hadde skrevet.

I et foto han hadde tatt av seg selv, bærer han en skrekkmaske påmalt ordet «barnemorder». I bevismaterialet ligger det beskrivelser av hvordan han planla å bortføre småjenter og få dem til å «forsvinne».

Politiet har tatt DNA-prøver av Glyn Martin som skal sammenliknes med DNA-spor fra tidligere uoppklarte forbrytelser mot barn.

TILSTÅR: Glyn Martin (53).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media