Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok verden med storm - nå er de reddet

Salwa (3) og hennes far, som lærte henne å le av lyden av bomber, er reddet i sikkerhet fra Syrias farligste by, Idlib.

RØRENDE: Syrisk far prøver å forhindre datter i å få traumer. Video: Twitter @alganmehmett Vis mer

Det melder flere utenlandske medier onsdag kveld, blant dem BBC, som skriver at de nå befinner seg i sikkerhet i Tyrkia.

Tre år gamle Salwa og hennes far Abdullah Al-Mohammad ble tvunget til å flykte fra hjemmet sitt i Syria, og måtte bosette seg Idlib, der kampene mellom opprørere og regjeringsstyrker har blusset opp de siste månedene og sendt rundt én million sivile syrere på flukt.

For å forhindre datteren i å få traumer, tok han et hjerteskjærende grep:

- Får det deg til å le? spør han og smiler til kameraet.

- Ja, det er morsomt, fniste datteren.

Han hadde lært henne til å hyle av glede hver gang bomber falt ved dem.

  • Se video øverst i saken.

Blitt sett av millioner

Videoen av de to ble fort delt tusenvis av ganger i sosiale medier, og er nå blitt sett av millioner av mennesker verden over.

Tyrkiske myndigheter hjalp faren og datteren krysse grensene til landet omtrent ei uke etter at videoen ble publisert, ifølge BBC.

Opplysningene blir støttet av det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu, som skriver at de krysset grensen til Tyrkia 25. februar. De skal ha blitt ført til en flyktningleir i byen Reyhanli i Sør-Tyrkia.

- Kan le av normale ting

- For første gang kan hun le av normale ting, skriver The Guardian-reporter Bethan McKernan på Twitter til et bilde som angivelig viser de to i Tyrkia.

Al-Mohammad sier til Anadolu at han er glad for å ha ankommet Tyrkia med sin datter, som «nå vil få mulighet til å gå på skole».

- Jeg håper konflikten i Syria snart vil ta slutt, så jeg kan vende tilbake til hjemlandet mitt, sier han, ifølge Anadolu.

Hele Norges coronakart