Tok verdens største fisk i garnet og kjørte den på traktor gjennom byen

Ville selge eksemplaret av den sjeldne arten.

VILLE SELGE: Fiskeren som skal ha fanget hvalhaien, ønsket ifølge rapportene å selge fisken. Det er imidlertid ikke lov. Foto: AFP PHOTO
VILLE SELGE: Fiskeren som skal ha fanget hvalhaien, ønsket ifølge rapportene å selge fisken. Det er imidlertid ikke lov. Foto: AFP PHOTOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Innbyggerne i Xiangzhi, en bydel i byen Quanzhou i den østlige provinsen Fujian i Kina, fikk seg et spesielt syn på fredag.

Gjennom byens fiskemarkedet i byen kom det en traktor lastet med et merkverdig vesen, skriver blant annet Washington Post.

Verdens største fisk Lokale fiskere hadde nemlig fanget en hvalhai. Verdens største fisk, ifølge Store norske leksikon er verdens største registrering en fisk på 20 meter og 34 tonn. Hvalhaien kan leve i hele hundre år.

I tillegg til å være verdens største fisk, er også hvalhaien svært sjelden.

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal de lokale fiskerne som fikk hvalhaien i garnet først ha trodd det var «et sjømonster».

Den aktuelle hvalhaien i Quanzhou skal imidlertid ha vært et noe puslete eksemplar av hvalhaien og var «bare» 4,5 meter lang og to tonn tung, ifølge Shanghaiist.

Svart marked Fiskeren, Cai Chengzhu, sier ifølge avisa at han og kollegene så et stort hull i garnet da de dro det opp.

Da han dro opp hvalen og la den på traktoren sin, hadde han ifølge avisa planer om å selge hvalhaien for rundt 20 000 kroner, selv om det verken er lov til å selge eller kjøpe eksemplarer av fisken.

Ifølge Washington Post er imidlertid hvalhaien høyt verdsatt på det svarte markedet. Miljøvernorganisasjonen WildLifeRisk kom tidligere i år med det de mener er bevis på tidenes største hvalhaislakteri sørøst i Kina. På slakteriet skal 600 av arten ha blitt slaktet i året, og oljen fra haien skal ha blitt brukt i «helsekostprodukter.»

OPPSIKTVEKKENDE: Den døde hvalhaien var et spesielt syn. Foto: AFP PHOTO
OPPSIKTVEKKENDE: Den døde hvalhaien var et spesielt syn. Foto: AFP PHOTO Vis mer