Tokyo-børsen ned før G8-møtet

Ned 1,5 prosent i dag.

NEDGANG I BØRSEN:  Asia tror på oppgang allerede neste år, men i dag ble det nedgang. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
NEDGANG I BØRSEN: Asia tror på oppgang allerede neste år, men i dag ble det nedgang. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det japanske aksjemarkedet avsluttet tirsdagens handel i minus. Men Den asiatiske utviklingsbanken tror på asiatisk vekst allerede neste år.

Nikkei 225-indeksen falt med 1,54 prosent til 8.109,53 poeng, mens den bredere Topix-indeksen falt med 2,01 prosent til 773,66 poeng. Mandag var tapet på over 4 prosent.

Avventende før G8

Investorene er avventende før det mye omtalte G20-møtet i London denne uken, og mange frykter møtet bare skal bekrefte at den globale økonomien er i store vansker.

Asia vil oppleve noe lavere vekst i år, men alt neste år vil pilene peke oppover igjen, tror Den asiatiske utviklingsbanken (ADB).

Den økonomiske veksten i asiatiske utviklingsland, blant dem verdens to mest folkerike land, Kina og India, vil i år bli på gjennomsnittlig 3,4 prosent, spår ADB i en ny rapport.


Merker finanskrisa

Dette er den laveste veksten siden regionen ble rammet av finanskrise i 1997, noe som resulterte i en vekst på bare 0,2 prosent året etter. I 2007 hadde landene i regionen en gjennomsnittlig vekst på 6,3 prosent, men effekten av den globale finanskrisen gjør seg nå gjeldende.

Alt i 2010 kan imidlertid veksten øke til 6 prosent igjen, tror ADB, som medgir at prognosene er usikre.

Tallet på fattige, som må greie seg på under 8,50 kroner dagen, vil i år øke med 62,3 millioner til 728,2 millioner i regionen, konstaterer ADB.

(NTB-DPA-AP)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer