Tokyo-børsen opp til over 15.000

TOKYO (NTB-AFP): Japanske aksjepriser steg 2,3 prosent i dag til sitt høyeste nivå på to uker. Mange andre steder i Asia fortsatte også gårsdagens kursoppgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nikkei-indeksen over ledende aksjekurser klatret over den psykologisk viktige grensa på 15.000 poeng med en gang Tokyo-børsen åpnet i dag. Da formiddagshandelen var slutt sto den i 15.132,72, etter en økning på 342,66.

Oppgangen var en fortsettelse av den kraftige oppgangen på 5,3 prosent, eller 747 poeng, dagen før.

Meklere i Tokyo sa at de grunnleggende negative faktorene i markedet fortsatt var der, men oppgangen i går hadde i det minste fjernet frykten for et snarlig sammenbrudd.

Også mange andre børser i Asia steg da handelen begynte i dag. Både Hongkong- og Singapore-børsene var opp over 2 prosent. Hongkong-børsen hadde steget med 8 prosent i går.

Taiwan og New Zealand gikk opp med 1 prosent, men den spektakul ære oppgangen på Malaysia-børsen i går, som var på 26 prosent, ble korrigert av en nedgang på 6 prosent i morges.

I Australia, Filippinene og Sør-Korea var det derimot ingen endringer av betydning.

Oppgangen var en følge av den kraftige oppgangen i går, som førte til sterk oppgang også på de europeiske børsene. New York-børsen var stengt i går som var helligdag.