Tokyo-børsen spratt i været

Fredag kom den kraftigste oppgangen så langt i år.

PEKER OPPOVER: Kursen på japanske aksjer steg med 5,1 prosent fredag. Dette bildet er fra en annen god dag på børsen, 11. mars. Foto: AFP/SCANPIX
PEKER OPPOVER: Kursen på japanske aksjer steg med 5,1 prosent fredag. Dette bildet er fra en annen god dag på børsen, 11. mars. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kursen på japanske aksjer steg med 5,1 prosent fredag. Det er den kraftigste oppgangen så langt i år.

Dagen før falt aksjekursene med over 2 prosent, men fredag så investorene ut til å være mer optimistiske, takket være flere gode nyheter.

Blant annet har den japanske regjeringen varslet en ny stor tiltakspakke for å få fart på økonomien. Også Kina har varslet at det er aktuelt å pumpe mer penger inn i økonomien.

Oppturen kan også settes i sammenheng med at amerikanske aksjekurser har steget tre dager på rad. Torsdag lød oppgangen på om lag 4 prosent på de tre viktigste indeksene. Oppgangen skyldes blant annet at finansselskaper som Bank of America ser ut til å være på rett kurs.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer