Tokyo-kaos rammer Innovasjon Norge

Kommunikasjonstrøbbel med de ti ansatte i Japan.

KAOS: Folk står utendors etter å ha blitt evakuert fra bygninger i Tokyo sentrum. Jordskjelvet i dag har skapt et kaos som også lager trøbbel for de ansatte i Innovasjon Norge. Foto: REUTERS/Toru Hanai
KAOS: Folk står utendors etter å ha blitt evakuert fra bygninger i Tokyo sentrum. Jordskjelvet i dag har skapt et kaos som også lager trøbbel for de ansatte i Innovasjon Norge. Foto: REUTERS/Toru HanaiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Utfordringen er at mobilnettet er nede, i hvert fall i Tokyo, så det er problemer med å få kontakt via mobil, forteller presseansvarlig Christine Fløysand i Innovasjon Norge.
Hele byer er rasert nord for Tokyo, etter et voldsomt skjelv som rammet i dag.

I god behold Fløysands kolleger i Japan forteller om kaos, og at togene står i Tokyo.

Fløysand sier at Innovasjon Norge vanligvis har sju ansatte i Japan, men at det i tillegg til disse nå er tre stykker som forbereder besøket til statsminister Jens Stoltenberg og en næringslivsdelegasjon i landet i neste uke. Disse forberedelsene går foreløpig som planlagt.

- Vi har opprettet kontakt med vår leder der nede, Svend Haakon Kristensen, på en fasttelefon og på epost. Han forteller at alle våre ansatte er i god behold, sier Fløysand til Dagbladet.

Merket rystelser Åtte av Innovasjon Norges ansatte befinner seg i Tokyo, og to i Kyoto. Det er et område nord for Tokyo som er hardest rammet av jordskjelvet og tsunamien.

- Kristensen merket rystelsen i bygningen. Nå har han dratt hjem. De fleste av våre folk har begynt å ta seg hjem, hvor de samler barn og familier, forteller Christine Fløysand.