FÅR PRIS: Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund ( til venstre) får pris for sitt arbeid for ytringsfriheten. Til høyre står tidligere sjefredaktør Odd Johan Nelvik før starten av  den åpne høringen om betalings- og kjendisjournalistikk. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
FÅR PRIS: Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund ( til venstre) får pris for sitt arbeid for ytringsfriheten. Til høyre står tidligere sjefredaktør Odd Johan Nelvik før starten av den åpne høringen om betalings- og kjendisjournalistikk. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIXVis mer

Toleransepris til Per Edgar Kokkvold

For innsats for ytringsfrihet og håndtering av Muhammed-karikaturene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, er tildelt Stortingets presselosjes toleransepris for 2008.

Prisen deles ut til «personer som gjennom sin virksomhet har søkt å bidra til større toleranse og forståelse mellom mennesker og samfunn med ulike meninger, rase og tro», ifølge prisens statutter.

Kokkvold får prisen for sin innsats for ytringsfriheten i Norge gjennom flere tiår, og i særdeleshet i de siste årene, ikke minst etter publiseringen av Muhammed-karikaturene.

I begrunnelsen fra juryen heter det blant annet at «Kokkvold har lagt ned en betydelig innsats i å forklare viktigheten av en åpen, informert og usensurert debatt, og har skapt en bedret forståelse for prinsippene som ligger til grunn for denne grunnleggende friheten i samfunnet vårt.»

Stortingets presselosje består av journalister som jobber spesielt med politikk og har medlemmer fra 51 mediebedrifter.

Tidligere vinnere av prisen inkluderer blant annet Johann Olav Koss, Rosemarie Köhn, Wenche Foss samt kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Prisen ble sist utdelt i 2004.


(NTB)