«Tolken begynte å gråte inn i mikrofonen»

Ofrenes sluttbemerkninger og Breiviks tirade stjeler overskriftene i utenlandske aviser.

«TILREGNELIG»: Under siste dag i 22. juli rettssaken hadde noen hengt opp 77 roser, hver med et kort som har påskriften «Tilregnelig» utenfor Oslo Tingrett. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«TILREGNELIG»: Under siste dag i 22. juli rettssaken hadde noen hengt opp 77 roser, hver med et kort som har påskriften «Tilregnelig» utenfor Oslo Tingrett. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Med en underlig tirade om «Sex and the City» og hvordan historien vil frifinne ham fikk Breivik siste ord i rettssaken, skriver den engelske tabloiden Daily Mail.

Breiviks merkelige uttalelser om «den seksuelle revolusjonen» i den berømte tv-serien og Eurovision har fylt mange spalter i utenlandske aviser etter siste dag i 22. juli-rettssaken.

- Samantha har hatt sex med over hundre personer. Dette er en sykdom. I Europa er det blitt om å gjøre å ha sex med så mange fremmede som mulig, sa Breivik om Sex And The City i sin sluttbemerkning.

Stille protest Selv om sitatene skapte oppsikt teller den stille protesten til støttegruppa etter 22. juli flere overskrifter. De valgte å forlate rettssalen da Breivik skulle tale.

- Vi markerer med denne stille demonstrasjonen avsky mot det han har gjort, og det han står for, uttalte leder Trond Henry Blattmann for støttegruppa etter 22. juli til Dagbladet.

Støttegruppas demonstrasjon er beskrevet av blant annet BBC News, nyhetsbyrået Reuters og Al Jazeera.

Den kjente amerikanske avisen The New York Times skriver om hvordan advokatenes taktikk er snudd på hodet fra andre rettsaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer