LA OM TIL ENGELSK: - Jeg hadde fått forsikringer om at jeg skulle snakke på norsk. Jeg kjente at jeg tok en smule bunntenning og ble rimelig bister, sier Gerd Kristiansen etter foredrag i Tyskland. Arkivfoto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
LA OM TIL ENGELSK: - Jeg hadde fått forsikringer om at jeg skulle snakke på norsk. Jeg kjente at jeg tok en smule bunntenning og ble rimelig bister, sier Gerd Kristiansen etter foredrag i Tyskland. Arkivfoto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Tolken skjønte ikke LO-lederens nordnorske dialekt

Gerd Kristiansen måtte snakke engelsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolken måtte gi opp jobben etter ett minutt av LO-leder Gerd Kristiansens innlegg under en konferanse nylig. Hun fikk i stedet beskjed om å snakke engelsk.

Dette skjedde under den internasjonale fagforeningskongressen i Berlin, der LO-lederen snakket om norsk samepolitikk, skriver nyhetsbyrået ANB.

Etter ett minutt av hennes innlegg, skal tolken ha gitt opp - og en assistent kom opp på scenen for å be henne bytte til engelsk.

- Jeg hadde fått forsikringer om at jeg skulle snakke på norsk. Jeg kjente at jeg tok en smule bunntenning og ble rimelig bister, sier Kristiansen en smule humoristisk.

Gerd Kristiansen er født i Harstad i Troms og har vært LO-leder siden høsten 2013.

(NTB)