Toller tiltalt for spritsmugling

En tollbetjent er tiltalt for medvirkning og salg av en stor mengde rein sprit. Politiet mener det dreier seg om 120.000 liter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et nært familiemedlem av den 45 år gamle tolleren ble pågrepet i en sak som ble rullet opp av politiet for to år siden. Da slektningen på ny ble pågrepet for ett år siden i forbindelse med nye trailerlaster med sprit fra Sverige, slo politiet også til mot tolleren, skriver Aftenposten.

Politiet sitter på samtaleutskrifter som viser at tolleren snakket med familiemedlemmet på telefon flere ganger mens smuglingen pågikk.

Ifølge tollerens forsvarer, advokat John Christian Elden, hevder klienten at han forsøkte å hjelpe familiemedlemmet, som mente seg uskyldig dratt inn i den første spritsaken.

Aftenposten melder at fem andre personer også er tiltalt i saken og at den har sammenheng med en av Norges største spritsmugler-operasjoner, i Ålesund, med ytterligere ni tiltalte. Totalt mener politiet at det i de to sakene er smuglet inn minst 600.000 liter sprit.

Tolleren er suspendert fra stillingen og satt tre måneder i varetekt etter pågripelsen. Påtalemyndigheten mener tolleren har bistått med opplysninger om Tollvesenets kontroller ved Svinesund-grensen.

- Min klient føler det svært belastende at saken trekker ut. Fortsatt er ikke saken berammet, sier forsvarer Elden til Aftenposten.