Tollere fant 130 000 valium i ryggsekkene

Begge nordmennene hadde ryggsekken full av narkopiller etter Thailand-turen. Tollerne på Gardermoen gjorde denne måneden tidenes pillebeslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25-åringen ble stanset med 13,5 kilo valium i ryggsekken, eller 78 000. Fire dager senere kom en ny nordmann med 9 kilo av de beroligende pillene som er populære i narkomiljøet. De brukes for å forsterke heroinvirkningen eller av partydopere som trengere å komme seg ned etter ei helg på ecstasy eller andre sentralstimulerende stoffer. Gateverdien på rekordbeslagene er på flere millioner kroner, skriver Aftenposten.

Det ble i fjor beslaglagt 98 000 valium, mens de to februarbeslagene til sammen utgjør 130 000 piller. Valium står på narkotikalista, og begge nordmennene kan vente seg lange fengselstraffer. Den ene hevder han ble truet til å smugle pillene, mens den andre forklarer at han ble tilbudt penger.

Ingen av mennene har villet avsløre bakmennene, og politiet har ikke klart å avdekke mottaksapparatet. Tollvesenet vil ikke fortelle hvordan de avslørte smuglerne.

- Generelt kan jeg si at tollvesenet selvfølgelig har et velutviklet apparat for å drive målrettet kontroll, både lokalt og internasjonalt, og av og til velger ut de riktige objektene. Vi vil ikke si for mye om dette, det avslører våre arbeidsmetoder, sier kontorsjef Paul Ask ved tollvesenets kontrollkontor på Gardermoen til Aftenposten.