- Tollere fant bag med 10 kilo kokain på Oslo-tog

Nå granskes bagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): To albanske menn ble 18. september varetektsfengslet i Halden tingrett, siktet for grov narkotikaforbrytelse.

De to ble pågrepet to dager tidligere av tollvesenet i Østfold, da de satt på toget på vei fra Göteborg til Oslo.

Ifølge Dagbladets opplysninger fant tollerne opptil 10 kilo kokain i en bag. Politiet mener bagen kan kobles til de to albanerne som satt i en annen vogn.

- Saken er under etterforskning, sier Siw Nøkleby, politiførstebetjent ved avsnitt for organisert kriminalitet i Østfold-politiet. Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Mennene erkjenner ikke straffskyld.

- Han mener han ikke har noe med saken å gjøre, og sier han ikke vet noe om bagen som ble funnet, sa advokat Stian Mæland, som forsvarer den ene mannen, til Dagbladet tidligere i dag.

Etter at saken ble publisert, ble Mælands klient besluttet løslatt av politiet.

- Jeg har fått beskjed om at han skal løslates og transporteres ut av landet, sier Mæland.

Det har i kveld ikke lyktes Dagbladet å komme til bunns i hva som har skjedd med den andre mannen.

De to ble fengslet i to uker, halvparten av hva politiet har mulighet til å be om. Kripos er koblet inn for å gjøre tekniske undersøkelser av bagen.

Av fengslingskjennelsen går det fram at de to har forklart at de ikke hadde med seg stort annet enn det de satt og gikk i.

- På spørsmål fra forsvarer om hvorfor siktede hadde lite tøy og penger med seg på toget, svarte han at han ikke ville ta med gammelt tøy, og at han hadde fått tilsendt penger. Siktede håpet å finne arbeid i Norge, heter det i kjennelsen.

Beslaget er utvilsomt betydelig. I første halvår 2014 beslagla Tollvesenet til sammenlikning til sammen 17,5 kilo kokain, fordelt på 46 beslag. Samme tall i 2013 var bare 369 gram, fordelt på 61 beslag.

Bortsett fra rekordbeslaget av 145 kilo kokain på et bananlager i Oslo, var det største enkeltbeslaget i 2013 på 0,5 kilo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer