TONNEVIS MED SLEIP FANGST.To litauere ble natt til påskeaften stanset ved Bjørnfjell på svenskegrensa med over to tonn fisk i lasterommet. Tollerne kan ha gjort norgeshistoriens største fiskebeslag ifølge medierådgiver Thore Simenstad i Toll- og avgiftsdirektoratet. Og for ordens skyld; fisken er nå destruert.
Foto: Tollvesenet / NTB scanpix
TONNEVIS MED SLEIP FANGST.To litauere ble natt til påskeaften stanset ved Bjørnfjell på svenskegrensa med over to tonn fisk i lasterommet. Tollerne kan ha gjort norgeshistoriens største fiskebeslag ifølge medierådgiver Thore Simenstad i Toll- og avgiftsdirektoratet. Og for ordens skyld; fisken er nå destruert. Foto: Tollvesenet / NTB scanpixVis mer

Tollere stanset litauere på svenskegrensa med 2,2 tonn fisk i lasterommet

- Kan ha gjort norgeshistoriens største fiskebeslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To litauere ble stanset ved svenskegrensa med over to tonn fisk i lasterommet. Tollerne kan ha gjort norgeshistoriens største fiskebeslag.

Beslaget ble gjort ved tollstedet på Bjørnfjell i nærheten av Narvik natt til påskeaften, melder NRK. 2,2 tonn torsk, hyse og kveite ble funnet i varebilen de kjørte.

- Jeg har jobbet i Toll- og avgiftsdirektoratet i 23 år og kan ikke huske å ha hørt om et så stort enkeltbeslag. Det er kanskje det største enkeltbeslaget i Norge, sier medierådgiver Thore Simenstad i Toll- og avgiftsdirektoratet.

Til sammenligning beslagla tollere 5,5 tonn fisk i Norge i hele 2014.

Fiskesmuglerne forsøkte å stikke av, men ble tatt igjen omtrent én kilometer inn i Sverige. Lasten var fordelt på 50 kasser, og tollerne mener det er vanskelig å anslå hva salgsverdien kan ha vært.

- Om det skulle selges videre, kan man jo bare spekulere på. Men det er ikke ofte man har 2.200 kilo fisk i fryseboksen, sier operasjonsleder Tom Johanessen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Litauerne er ilagt et forelegg på 20.000 kroner, og den sleipe lasten er destruert.

(NTB)