Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tollere stoppet varebil med nesten 2.000 liter alkohol - sjåføren stakk til skogs

Falske skilter på bilen.

STAKK AV: Tollerne i Kongsvinger stoppet en norskregistrert Volkswagen Transporter med 1.977 liter alkohol fredag morgen. Føreren av bilen stakk til skogs og er ikke funnet. De norske skiltene viste seg å være falske. Foto: Tolletaten / NTB scanpix
STAKK AV: Tollerne i Kongsvinger stoppet en norskregistrert Volkswagen Transporter med 1.977 liter alkohol fredag morgen. Føreren av bilen stakk til skogs og er ikke funnet. De norske skiltene viste seg å være falske. Foto: Tolletaten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norskregistrert varebil ble fredag morgen stoppet av tollere i Hedmark. I bilen fant tollerne nesten 2.000 liter alkohol. Sjåføren stakk av.

Det var en patrulje med tollere fra Kongsvinger som ved halv seks-tiden fredag morgen la merke til en Volkswagen Transporter da den krysset grensen til Norge via den ubetjente grenseovergangen Bastuknappen i Finnskogen, melder Tolldirektoratet.

Tollerne stoppet varebilen, men sjåføren hoppet ut av bilen og løp raskt inn i skogen. Da tollerne undersøkte bilen fant de ut at den nærmest var stappfull med alkohol, totalt 1.977 liter.

Beslaget består av 1.788 liter øl og 189 liter brennevin, noe som utgjør 178.500 kroner i unndratte avgifter.

Da bilen ble stanset viste det seg at de norske skiltene på bilen var falske. Inne i bilen fant tollerne nemlig de originale polske skiltene.

Ifølge Tolldirektoratet er varebilen ombygget for smugling og Tolletaten ønsker derfor å inndra bilen.

Innlandet politidistrikt opplyser til NTB ved 19-tiden at sjåføren ikke er funnet. Om han løp tilbake til Sverige eller befinner seg i Norge er derfor usikkert.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!