Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tollerne fant tusenvis av liter sprit under appelsiner og løk

Og vogntoget hadde polske skilter.

APPELSINESKER PÅ TOPPEN: Men det var mest sprit, pakket i sort plast, da tollerne hadde losset det polske vogntoget. Foto: Toll.no
APPELSINESKER PÅ TOPPEN: Men det var mest sprit, pakket i sort plast, da tollerne hadde losset det polske vogntoget. Foto: Toll.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da tollerne på Svinesund stanset en polsk lastebil med appelsiner, fant de ikke bare dårlig frukt, men også 6 700 liter sprit.

Ifølge NRK ble vogntoget stanset 5. februar i år. I lasten fant tollerne også sigaretter.

- I tillegg til alkoholen og sigarettene var det noen paller med appelsiner som skulle dekke over. Men det var både dårlige papirer og dårlige appelsiner. Appelsinene skulle heller ikke til et sted som var reelt, forteller kontorsjef Wenche Fredriksen i Tolletaten.

Byttet til løk

APPELSINER FRA POLEN: Slik så det ut da tollerne åpnet bakdøra til det polske vogntoget. Foto: Toll.no.
APPELSINER FRA POLEN: Slik så det ut da tollerne åpnet bakdøra til det polske vogntoget. Foto: Toll.no. Vis mer

To uker etter ble enda et polsk vogntog stanset, og et tredje ble tatt i begynnelsen av mars.

- Føreren som kom i mars, hadde med seg løk som lå over alkoholen. Ofte prøver de å skjule alkoholen med andre varer, slik at man ikke oppdager alkoholen ved første øyekast. De legger mye jobb i det for å få det gjennom, sier Fredriksen.

Til sammen inneholdt de tre vogntogene 49 195 liter øl, 11 315 liter brennevin og 50 000 sigaretter, noe som ifølge kontorsjefen utgjør ny rekord både i beslag og forsøk på unndratte avgifter på så kort tid.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media