Tollerne gjør rekordbeslag av vin

Nå dropper vi spriten og handler pappvin i Sverige og Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske tollere gjør rekordbeslag av vin. Tollernes vinfangst er tredoblet fra januar til mai sammenlignet med samme periode i fjor.

Dette er beslag før ferietrafikken setter inn for alvor.

- Vi regner med at dette har en direkte sammenheng med metanolsakene som er omtalt mye i mediene, sier avdelingsdirektør Roar Weltzien i toll- og avgiftsdirektoratet til Dagbladet.

Dagbladet får også opplyst at det høye prisnivået på vin i Norge også kan være en medvirkende årsak til at beslaget av smuglersprit fortsatt er på et historisk lavmål.

Historisk lavmål

Kari og Ola Nordmann kjøper billig vin i fortrinnsvis Sverige, Danmark og Tyskland, og har kuttet ut smuglerspriten. Beslaget av smuglersprit med en volumprosent på over 60 prosent, ligger fortsatt på et historisk lavmål.

I løpet av årets fem første måneder ble det beslaglagt over 20000 liter vin ved grensene, mens det tilsvarende tallet i fjor var 7500 liter. Beslagstallene for hele 2003 var på ca. 28|000 liter vin.

Tollerne har gjennomsnittlig slått kloa i vel 4000 liter vin hver måned siden nyttår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.