Tollerne gjorde sjokkfunn

Funnet på flyplassen i Hanoi er et av de største beslagene av ulovlig dyrehandel noen gang gjort i Sørøst-Asia.

GJEMT I GIPS: På Noi Bai internasjonale flyplass fant tollerne 55 pakker med neshorn-horn. Foto: Vietnam News Agency / AFP
GJEMT I GIPS: På Noi Bai internasjonale flyplass fant tollerne 55 pakker med neshorn-horn. Foto: Vietnam News Agency / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tollvakter ved Noi Bai-flyplassen i Hanoi i Vietnam beslagla 125 kilo neshorn-horn på søndag, skriver CNN og Telegraph.

I alt skal tollerne ha beslaglagt 55 neshorn-horn gjemt i forsendelser av gips. De antas å ha en samlet verdi på 7,5 millioner dollar - som med dagens kurs er omtrent 65 millioner norske kroner - på svartebørsen.

Funnet føyer seg inn i rekken av ulovlig dyresmugling i Vietnam, som regnes som verdens største marked for neshorn-horn. Én kilo kan ha en verdi på opp til 60 000 dollar - tilsvarende omtrent 525 504 norske kroner - ifølge nyhetsbyrået AFP.

Tollerne oppdaget den mistenksomme forsendelsen allerede på torsdag i forrige uke. De mener at gipsblokkene skal ha blitt sendt fra De forente arabiske emirater.

Ifølge Traffic, en organisasjon som jobber mot handel med dyreliv, har det vært en eksplosjon i etterspørselen etter neshorn de ti siste åra. Det har ført til en oppblomstring av krypskyttere som jakter på de verdifulle og utryddingstrua dyra.

Internasjonale lover har gjort det ulovlig å handle med neshorn siden 1977, men tross dette har etterspørselen, særlig fra Vietnam og Kina, fortsatt å vokse, skriver The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer