- Tollgrensen er forhistorisk

Forhindrer et effektivt marked, mener Forbrukerrådet.

Bør heves: Direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland, er enig med Sosialistisk Ungdom i at tollgrensen bør heves fra 200 til 1000 kroner.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Bør heves: Direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland, er enig med Sosialistisk Ungdom i at tollgrensen bør heves fra 200 til 1000 kroner. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går tok leder i Sosialistisk Ungdom, Andreas Halse, til orde for at tollgrensen på varer bestilt fra utlandet bør heves.

Det er direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland, helt enig i.

- Det har Forbrukerrådet ment i mange år. Vi skrev til og med et brev til Finansdepartementet allerede i 2005, der vi ba om å få beløpet indeksregulert, sier Flesland.

Mest aktive på netthandel Dagens grense er fra 1975, og dersom man indeksregulerer den ville grensen vært på 1000 kroner.

- Nordmenn er faktisk de mest aktive i Europa når det gjelder netthandel. I fjor handlet 73 prosent av oss på nettet, mot et EU-gjennomsnitt på 43 prosent, sier hun, før hun fortsetter;

- Og når du tenker over at man kan ha med se varer for 3000 kroner når man kommer over grensa fra Sverige - 6000 om man har vært borte i over 24 timer, da fremstår den 200 kroners grensa som et forhistorisk klenodium.

Sunn konkurranse Flesland mener at for å få til et effektivt marked, bør man ha en normal tollgrense. At en økt grense er det samme som er subsidiering av utenlandske butikker på bekostning av norske mener hun er feil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer