Tollskandalen vokser

Ikke bare oljen fra Vest-Sahara, men også fórolje som Rieber har importert fra andre land, har blitt feildeklarert i tollen. Rieber kan ha unndratt en halv milliard.

- SVÆRT ALVORLIG: Styreleder i GC Rieber, Paul-Christian Rieber, går nå gjennom tollsaken dokument for dokument. Foto: Morten F. Holm/ SCANPIX.
- SVÆRT ALVORLIG: Styreleder i GC Rieber, Paul-Christian Rieber, går nå gjennom tollsaken dokument for dokument. Foto: Morten F. Holm/ SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Styreleder i GC Rieber, Paul-Christian Rieber, opplyser til Dagbladet at ikke bare oljen fra Vest-Sahara, men all fóroljen Rieber har importet over en tiårsperiode er blitt feilfortollet.

Det betyr at selskapet kan ha unndratt seg rundt en halv milliard kroner i toll, noe som er dobbelt så mye som tidligere anslått. *

- Alt som er blitt importert av fórolje er blitt feildeklarert, ikke bare det fra Vest-Sahara, sier Paul-Christian Rieber til Dagbladet.

Alt GC Rieber har importert fra Vest-Sahara har gått til fiskefor, men noe av det som er importert fra Danmark, Chile og Peru har gått til Omega 3-tabletter. Hvor mye av det som har gått til hva, kan ikke Paul-Christian Rieber svare på nå.

- Det har vi ikke detaljer på. Men vi har importert 40 000 tonn forolje i løpet av de tre siste årene, sier han.

Feil i ti årI ti år kan den samme feilen ha blitt gjort i Rieber-systemet.

- Det vi kan se utifra våre undersøkelser så langt, er at importen også fra øvrige land er behandlet på samme måte hos oss. Det er brukt en og samme innfortollingskode på alt, og det kan ha foregått over ti år, sier Paul-Christian Rieber til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer