BESLAG: Tollvesenet beslagla 30 prosent mer narkotika i fjor. Her narkotika gjemt i to bamser fra en tidligere anledning. Arkivfoto: Tollvesenet
BESLAG: Tollvesenet beslagla 30 prosent mer narkotika i fjor. Her narkotika gjemt i to bamser fra en tidligere anledning. Arkivfoto: Tollvesenet Vis mer

Tollvesenet beslagla 30 prosent mer narkotika i fjor

Har økt betydelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Toll- og avgiftsetaten gjorde i fjor 3.905 narkotikabeslag, en økning på 32 prosent fra året før.

Siden 2012 har antall narkotikabeslag i grensekontrollen økt betydelig, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Tallene er innhentet fra Toll- og avgiftsetaten og viser en endring i smuglingsmønsteret. Narkotikamengden i hvert enkelt beslag har blitt mindre de siste to årene, noe tollvesenet tilskriver to forklaringer: Smuglerne fordeler risiko, og det er økning i kjøp av små mengder stoff via internett.

Økt bruk og innførsel av nye psykoaktive stoffer har bidratt til økningen i antall beslag, men det er også gjort flere beslag enn tidligere av tradisjonelle narkotikatyper, påpeker SSB.

Målt i volum varierer beslagene av de ulike narkotikatypene fra år til år. Enkeltbeslag påvirker dermed også resultatene.

Fra 2012 til i fjor var det stor økning av kokain, amfetamin og khat. Oppgangen for kokain skyldtes et enkeltbeslag på 145 kilo. Mengden av beslaglagt cannabis gikk ned i samme periode, mens mengden av heroin holdt seg på et uendret nivå.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer