Tollvesenet beslagla 30 prosent mer narkotika i fjor

Har økt betydelig.

BESLAG: Tollvesenet beslagla 30 prosent mer narkotika i fjor. Her narkotika gjemt i to bamser fra en tidligere anledning. Arkivfoto: Tollvesenet
BESLAG: Tollvesenet beslagla 30 prosent mer narkotika i fjor. Her narkotika gjemt i to bamser fra en tidligere anledning. Arkivfoto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Toll- og avgiftsetaten gjorde i fjor 3.905 narkotikabeslag, en økning på 32 prosent fra året før.

Siden 2012 har antall narkotikabeslag i grensekontrollen økt betydelig, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Tallene er innhentet fra Toll- og avgiftsetaten og viser en endring i smuglingsmønsteret. Narkotikamengden i hvert enkelt beslag har blitt mindre de siste to årene, noe tollvesenet tilskriver to forklaringer: Smuglerne fordeler risiko, og det er økning i kjøp av små mengder stoff via internett.

Økt bruk og innførsel av nye psykoaktive stoffer har bidratt til økningen i antall beslag, men det er også gjort flere beslag enn tidligere av tradisjonelle narkotikatyper, påpeker SSB.

Målt i volum varierer beslagene av de ulike narkotikatypene fra år til år. Enkeltbeslag påvirker dermed også resultatene.

Fra 2012 til i fjor var det stor økning av kokain, amfetamin og khat. Oppgangen for kokain skyldtes et enkeltbeslag på 145 kilo. Mengden av beslaglagt cannabis gikk ned i samme periode, mens mengden av heroin holdt seg på et uendret nivå.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer