SKARP NESE: Narkotikahunden Sailor fant nylig ti kilo heroin gjemt i et reservedekk på grenseovergangen i Svinesund.  Foto: TOLLVESENET
SKARP NESE: Narkotikahunden Sailor fant nylig ti kilo heroin gjemt i et reservedekk på grenseovergangen i Svinesund. Foto: TOLLVESENETVis mer

Tollvesenet beslagla ti kilo heroin på Svinesund

Gjemt i et reservehjul, funnet av narkohund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Takket være en hund med nese for narkotika, fant tollerne på Svinesund i februar ti kilo heroin gjemt i et reservehjul på en bil.


Narkotikahunden Sailors innsats 13. februar førte til at tollerne stoppet 50 000 brukerdoser heroin til en gateverdi på mellom 12 og 15 millioner kroner, skriver VG.

Fra nyttår og fram til 15. mars hadde Tollvesenet beslaglagt 35 kilo heroin. I samme periode i fjor tok tollerne totalt 15,3 kilo heroin. I 2008 var beslaget i denne perioden på 17 kilo.

- Vi tar stadig mer heroin som er det mest vanedannende og dermed det farligste narkotiske stoffet, sier tolldirektør Bjørn Røse.

Tollvesenet mener tollerne beslaglegger om lag 10 prosent av all heroin som kommer til Norge.

- Mens forbruket er gått ned med 30 til 35 prosent de siste ti årene og vår beslagsandel øker, betyr det at vi tar mer av totalen og at vi kan ha et håp om en gang å vinne denne kampen, sier Røse.

Anslagsvis blir det brukt mellom 1 400 og 1 500 kilo heroin i Norge i året.

(NTB)

50 000 BRUKERDOSER: Den beslaglagte heroinet har en verdi på nærmere 15 millioner kroner.  Foto: TOLLVESENET
50 000 BRUKERDOSER: Den beslaglagte heroinet har en verdi på nærmere 15 millioner kroner. Foto: TOLLVESENET Vis mer