Tollvesenet fant marijuana verdt 4,5 millioner kamuflert som gulrøtter

- Demonstrerer sin kreativitet.

GULT OG GRØNT: Det amerikanske tollvesenet gjorde beslag i marijuana verdt 4,5 millioner norske kroner. Narkotikaen var kamuflert som gulrøtter. Foto: Det amerikanske tollvesenet
GULT OG GRØNT: Det amerikanske tollvesenet gjorde beslag i marijuana verdt 4,5 millioner norske kroner. Narkotikaen var kamuflert som gulrøtter. Foto: Det amerikanske tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke på noen måte sjelden vare for det amerikanske tollvesenet å gjøre større narkotikabeslag, men det er langt fra alle smuglerforsøkene som er like kreative som det som ble avdekket denne helga.

Søndag stoppet tollmyndighetene en trailer på Pharr International Bridge på grensa mellom Texas og Mexico.

Ved første øyekast så lasten relativt harmløs ut, men ved nærmere ettersyn så tollerne at innholdet neppe var på vei til den lokale grønnsaksforhandleren.

- Kreativitet Blandet inn med de vanlige gulrøttene fant de nemlig mer enn 2800 gulrotformede pakker. Hver av disse inneholdt nesten en halvkilo marijuana.

Alt i alt beslagla tollerne over 1,1 tonn. Ifølge NBC har det en gateverdi på 4,5 millioner kroner.

- Nok en gang har narkotikasmuglerne demonstrert sin kreativitet for å få store partier over grensa mellom USA og Mexico. Våre betjenter er alltid klare for å møte disse utfordringene, og er på vakt for å avdekke alle former for ulovlig aktivitet, sier en talsperson for tollvesenet.

Det er foreløpig uklart om det er gjort noen arrestasjoner i forbindelse med beslaget.

Flere funn Dette er heller ikke første gang myndighetene gjør store narkotikafunn blant det som i utgangspunktet ser ut som uskyldige grønnsaker.

I november i fjor ble det funnet marijuana og kokain verdt 17 millioner kroner i en last med gulrøtter og agurker, og i midten av desember fant de over et tonn marijuana skjult i en leveranse tomater.

Begge funnene ble gjort på samme sted som søndagens beslag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer