Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tollvesenet har politianmeldt Erik Fallo

Mener han har forsøkt å presse en tollerbil inn i en lastebil.

POLITIANMELDT:  Nordmannen ble pågrepet av svensk politi tirsdag med 567 liter vodka i sin hvite varebil. Under en halvannen time lang politijakt skal han ha forsøkt å presse en tollerbil inn i en lastebil. Bildet av Fallo er tatt ved en annen anledning. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
POLITIANMELDT: Nordmannen ble pågrepet av svensk politi tirsdag med 567 liter vodka i sin hvite varebil. Under en halvannen time lang politijakt skal han ha forsøkt å presse en tollerbil inn i en lastebil. Bildet av Fallo er tatt ved en annen anledning. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har i dag levert en anmeldelse av forholdet også til politiet i Østfold, forteller fungerende avdelingssjef Vårin Utne i Tollregion Øst-Norge til VG torsdag kveld.

Nordmannen ble pågrepet av svensk politi tirsdag med 567 liter vodka i sin hvite varebil. 65-åringen hadde da først blitt forsøkt stanset av tollere ved den norske tollstasjonen ved Svinesund, nord for Strömstad. Under en halvannen time lang politijakt skal han ha forsøkt å presse en tollerbil inn i en lastebil.

Heldig Utne forklarer situasjonen slik: Fallos hvite varebil lå bak lastebilen i høyre kjørefelt på E6. Tolltjenestebilen lå bak varebilen igjen, men kjørte ut i venstre kjørefelt for å kjøre forbi. Fallo svarte med å kjøre på utsiden av de norske tollerne slik at bilen deres nesten ble presset inn i lastebilen, sier Utne.

- Mens tjenestebilen fortsetter forbikjøringen forbi lastebilen, kjører Fallo ut i venstre kjørefelt han også, til venstre for tollbilen, på en slik måte at tjenestebilen nesten blir presset helt inn i lastebilen, forklarer Utne.

Situasjonen kunne endt med en alvorlig ulykke, konstaterer politiet.

- Det er alvorlig. Kun heldige omstendigheter gjorde at de ikke ble alvorlig skadet, sa etterforskningsleder på Åmål politistasjon, Mads Nilsson, til VG Nett onsdag om forholdet.

Løslatt Fallo ble pågrepet i Bengtsfors. Nordmannen ble satt i arrest i Åmål, men ble torsdag overført til Uddevalla for nye avhør.

Svensk politi besluttet torsdag å løslate nordmannen, som er siktet for grov legemsbeskadigelse og smugling av alkohol i Sverige.

- Jeg har nettopp bestemt at han skal løslates. Det er ikke lenger grunn til å holde ham i arrest, opplyste aktor Carolina Sundelin ved Uddevalla politistasjon til NTB.

Hun sier siktelsen mot Fallo er uendret fra onsdag. Politiet i Sverige etterforsker nå saken videre. Sundelin sier det er usikkert hvor lang tid etterforskningen vil ta. Forholdet om grov legemsbeskadigelse har en strafferamme på mellom ett og ti års fengsel, skrev VG onsdag.

Flere saker Erik Fallo ble landskjent da han i 1985 ble dømt for å ha smuglet 450 000 flasker brennevin og 50 000 flasker vin.

I 2005 ble han dømt i den såkalte metanolsaken. Høyesterett endte til slutt på uaktsomt drap på to personer og satte straffen til åtte års fengsel.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media