ARRESTASJONER: Tolv personer ble arrestert etter at belgisk politi gikk til aksjon i natt. Bildet er tatt under en rekonstruksjon i bydelen Etterbeek Brussel i går. Foto: BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ.
ARRESTASJONER: Tolv personer ble arrestert etter at belgisk politi gikk til aksjon i natt. Bildet er tatt under en rekonstruksjon i bydelen Etterbeek Brussel i går. Foto: BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ.Vis mer

Tolv arrestert for terrorplanlegging i Belgia

Belgisk politi aksjonerte mot 40 adresser i natt. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolv personer er pågrepet i over 40 antiterroraksjoner gjennomført av belgisk politi natt til lørdag. Politiet skal ha hatt opplysninger om et nært forestående angrep i Brussel, ifølge Le Soir.

Politiet skal ha aksjonert på bakgrunn av en avlyttet telefonsamtale, der det ble diskutert et nært forestående angrep.

Ifølge kringkasteren RTBF er aksjoner gjennomført på 16 steder i landet. Statsadvokaten mener alle de pågrepne tilhører en terrorgruppe som har hatt vilje og midler til å gjennomføre et angrep.

Den flamske tv-stasjonen VTM melder at politiet fryktet at de pågrepne planla angrep under Belgias kamp mot Irland i ettermiddag klokka 15. Dette er ikke bekreftet av politiet.

Ifølge Reuters ble 40 personer tatt inn til avhør etter nattas aksjoner.

Påtalemyndigheten i Belgia vil gå ut med flere opplysninger om saken i løpet av formiddagen.

For tre dager siden kom det fram at belgisk politi har mottatt en advarsel om at en gruppe IS-krigere nylig forlot Syria med kurs for Europa, ifølge en sikkerhetskilde. De planlegger angivelig å utføre angrep.

Det belgiske politiet er i høy beredskap etter at 32 personer ble drept og om lag 340 såret da tre selvmordsbombere angrep den internasjonale flyplassen i Brussel og en metrostasjon i sentrum av den belgiske hovedstaden 22. mars.