Tolv års fengsel for å ha drept og spist tiger

Spiste det som kan ha vært en av de siste ville indokinatigrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||En kineser er dømt til tolv års fengsel for å ha drept og spist det som kan ha vært en av de siste ville indokinatigrene.

Kang Wannian må også betale en bot på 100.000 yuan eller vel 86.000 kroner.

Kang ble funnet skyldig i å ha skutt den ytterst sjeldne tigeren mens han sanket muslinger i et naturreservat nær Kinas grense mot Laos i februar i år. I retten hevdet han at han skjøt dyret i selvforsvar, meldte kinesiske medier tirsdag.

Fire landsbyfolk som hjalp Kang med å dele opp tigeren og som var med på å spise kjøttet, sto som medtiltalte i den samme rettssaken.

- De fikk fengselsstraffer på mellom tre og fire år for å ha dekket over kriminelle handlinger, het det i en av meldingene.

Krypskyttere som jakter på tigere regnes som et stort problem i Kina. Tigerskinn er lette å omsette på svartebørsen, samtidig som andre deler av dyrene ofte brukes som ingredienser i tradisjonelle medisiner.

Indokinatigeren er sterkt utrydningstruet, og fagfolk tror det i dag lever færre enn 1.000 av disse kattedyrene i skogene i Burma, Kambodsja, Kina, Laos og Vietnam. Hanner av denne arten kan bli opp til 284 centimeter lange og veie bortimot 200 kilo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer