Tolv års fengsel for drap egen på bror

54 år gammel mann dømt av Oslo tingrett.

ÅSTEDET: Det var i denne bygården på Majorstua i Oslo at en mann i 50-åra ble funnet drept i 21-tida 9. september i fjor. I dag ble broren til avdøde fengslet i tolv år for drapet. Foto: Harald Klungtveit / Dagbladet
ÅSTEDET: Det var i denne bygården på Majorstua i Oslo at en mann i 50-åra ble funnet drept i 21-tida 9. september i fjor. I dag ble broren til avdøde fengslet i tolv år for drapet. Foto: Harald Klungtveit / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 54 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til tolv års fengsel for å ha drept sin egen bror i fjor høst.

Den fire år yngre broren ble slått i hjel i sin egen leilighet natt til 9. september i fjor. Brødrene hadde vært sammen hele kvelden og drukket en betydelig mengde hjemmebrent da 54-åringen slo broren gjentatte ganger i hodet med et stolbein, formet som et balltre.

Det var 54-åringen selv som meldte fra om dødsfallet dagen etter. I avhør nektet mannen først for at det var han som hadde drept broren, men erkjente like før rettssaken å ha slått ham.

I retten hevdet han at han så en fremmed angripe, og at det var derfor han slo.

Oslo tingrett fant mannen skyldig etter tiltalen om forsettlig drap og mente en straff på tolv år er riktig. Det er ett år kortere enn aktors påstand. I tillegg må 54-åringen betale oppreisningserstatning på til sammen 600.000 kroner til offerets mor og to barn.

Erkjente ikke straffskyld Mannen forklarte til politiet at han skulle på besøk til sin bror og at han hadde funnet ham drept. Han skal ha ringt politiet umiddelbart etterpå, fortalte advokat Gøran Møller Christiansen til Dagbladet.

- Min klient er helt ute av seg etter at han fant sin bror død og har det fryktelig tungt akkurat nå. Han har i avhør sagt at han ikke har noen erindring om at det er han som har gjort dette, sa siktedes forsvarer Møller Christiansen til Dagbladet.

- Han stiller seg uforstående til siktelsen og tenker at det er svært tragisk.

Hevdet nødverge I dommen refereres det blant annet til at 54-åringen er veteran fra den norske FN-styrken i Libanon hvor han etter en nærkamp med en palestinsk styrke var blitt påført varig psykisk skade.

Mannen sa også at han hadde sovnet i sofaen hos broren og våknet da han ble pirket borti med balltreet. Han skal da ha vært i villfarelse om hvor han var og sa at han var i krigstilstand fordi han hadde drømt at han var i Libanon. Derfor påberopte han seg nødverge under rettssaken.

Dette ble imidlertid avvist av rettssakkyndige som har undersøkt mannen.

(NTB/Dagbladet)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer