Tolv års fengsel for drap i Holmestrand

En 27 år gammel mann er dømt til tolv års fengsel for å ha knivdrept en 37-åring i Holmestrand i juli i fjor.

DRAP:  Politiet i Vestfold, som har fått bistand av Kripos i drapsetterforskningen, har sperret av et område i Holmestrand etter at en mann ble funnet død ved en uthusbrann i fjor. En person er dømt i saken.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
DRAP: Politiet i Vestfold, som har fått bistand av Kripos i drapsetterforskningen, har sperret av et område i Holmestrand etter at en mann ble funnet død ved en uthusbrann i fjor. En person er dømt i saken. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordre Vestfold tingrett ga dermed mannen ett år strengere straff enn aktor ba om. Påtalemyndigheten ville gi ett års strafferabatt fordi 27-åringen har tilstått drapet, men det var ikke retten enig i, skriver Jarlsberg Avis.

Den 27 år gamle mannen knivstakk og drepte 37-åringen i Nyveien i Holmestrand etter et nachspiel hjemme hos den domfelte.

Mannen ble funnet død rundt 100 meter fra et brennende uthus i Hvittingfossveien i Holmestrand.

Den nå domflte Holmestrand-mannen i slutten av 20-åra befant seg samtidig ved uthusbrannen et par steinkast unna. Han hadde ytre småskader samt pustevansker og ble fraktet til sykehus, før han ble tatt med til politihuset. Senere samme dag ble han siktet for forsettlig drap.

- Jeg setter pris på at dommerne har sett alvoret i saken, sier de pårørendes bistandsadvokat Torunn Haug til avisen.

(NTB)