Tolv års fengsel for heroinsmugling

Tre menn dømt for å ha smuglet 10,3 kilo heroin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre menn er i Oslo tingrett dømt til fengsel i fra seks til tolv år etter at tollere fant 10,3 kilo heroin skjult i en personbil på vei inn i Norge.

Oslo tingrett festet ikke lit til forklaringene til de tre tiltalte og dømte dem alle i samsvar med aktors påstand.

Tollvesenet slo til mot bilen til en nå 53 år gammel ungarer som passerte grensen over Svinesund lørdag 22. februar i fjor. Etter grundige undersøkelser av bilen ble det oppdaget en falsk hjulbunn som viste seg å inneholde 10,3 kilo heroin.

Etter å ha blitt konfrontert med funnet, gikk kureren med på å samarbeide med politiet, noe som ledet til pågripelse av de to andre tiltalte, en 33 år gammel mann og en 32-åring.

Da politiet ransaket 32-åringens bolig, fant de også mer enn 2 kilo heroin der, noe 33-åringen ble domfelt for.

- Han skal nå dømmes for befatning med 13,1 kilo heroin, herunder for medvirkning til innførsel av det vesentligste av partiet. Det foreligger ingen formildende omstendigheter i saken. Hans delvise erkjennelse ved at han trodde at han skulle motta hasj, tillegges ikke nevneverdig vekt, står det i dommen om 33-åringen som egentlig var varig utvist fra Norge.

Kureren ble dømt til ni års fengsel og 33-åringen til tolv års straff. Den medtiltalte 32-åringen, som ble dømt til seks års fengsel, er av retten beskrevet som en rusavhengig person som er blitt utnyttet.
(NTB)