Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tolv års fengsel for terrorplaner mot Jyllands-Posten

Tsjetsjenske Lors Dukajev hevdet helt til det siste at han var uskyldig, men ble dømt til tolv års fengsel for å ha planlagt et bombeangrep mot Jyllands-Posten.

DØMT: Tsjetsjenske Lors Dukajev hevdet helt til det siste at han var uskyldig, men ble dømt til tolv års fengsel for å ha planlagt et bombeangrep mot Jyllands-Posten. Foto: SCANPIX
DØMT: Tsjetsjenske Lors Dukajev hevdet helt til det siste at han var uskyldig, men ble dømt til tolv års fengsel for å ha planlagt et bombeangrep mot Jyllands-Posten. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen falt i København byrett tirsdag og var i samsvar med aktors påstand.

- Akkurat nå sitter jeg og er i ferd med å bli dømt for noe jeg aldri har hatt til hensikt å gjøre. Jeg har ikke noe å si, sa Dukajev før retten trakk seg tilbake for å votere.

Dukajev ble mandag kjent skyldig i å ha forberedt en brevbombe mot Jyllands-Postens redaksjon i Aarhus. Han overveier nå om han skal anke dommen. Han fortrakk ikke en mine da dommen falt, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Mislyktes 25-åringen kom aldri lenger enn å forberede sprengstoffet. Planen mislyktes da den hjemmelagede bomben gikk av i hendene på Dukajev mens han befant seg på et hotelltoalett i sentrum av København.

Med alvorlige skader i ansiktet flyktet Dukajev til en park, der han kort tid etter ble pågrepet.

Den viktigste ingrediensen i bomben var sprengstoffet TATP, som er kjent for å være ustabilt.

Dukajev har altså nektet for at han planla et terrorangrep, men på rettssakens første dag erkjente han å ha brutt våpenloven. Bomben var ment som beskyttelse, har han sagt.

Pakket bomben Han skal ha vært i ferd med å pakke sprengstoffet og små metallkuler i en eske fra et dataspill og legge alt i en konvolutt da ting gikk galt.

Ifølge politiets eksperter er det snakk om en bombe som kunne drept mennesker innenfor en radius på en til to meter.

Avisa Jyllands-Posten har mottatt en rekke trusler etter at avisen trykket Muhammed-karikaturene. Muslimer over hele verden har blitt særlig provosert av tegningen til Kurt Westergaard som viser Muhammed med en bombe i turbanen. (NTB)

MISLYKTES: 25-åringen kom aldri lenger enn å forberede sprengstoffet. Planen mislyktes da den hjemmelagede bomben gikk av i hendene på Dukajev mens han befant seg på et hotelltoalett i sentrum av København..
Dette er et bilde fra et overvåkningskamera som viser den mistenkte bombemannen fra Hotel Jørgensen på posthuset på Øster Allé i København onsdag den 8. september.
Foto: SCANPIX
MISLYKTES: 25-åringen kom aldri lenger enn å forberede sprengstoffet. Planen mislyktes da den hjemmelagede bomben gikk av i hendene på Dukajev mens han befant seg på et hotelltoalett i sentrum av København.. Dette er et bilde fra et overvåkningskamera som viser den mistenkte bombemannen fra Hotel Jørgensen på posthuset på Øster Allé i København onsdag den 8. september. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media