Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varhaug-drapet

Tolv års forvaring for Varhaug-drapet

En 19 år gammel mann er i lagmannsretten dømt til tolv års forvaring for drapet på Sunniva Ødegård (13) på Varhaug, melder Stavanger Aftenblad.

DØMT: Dommen i lagmannsretten på tolv års forvaring med åtte års minstetid er strenger enn tingrettsdommen. 19-åringen dømmes for drapet på Sunniva Ødegård (13) på Varhaug i 2018. Foto: Dagbladet / Privat
DØMT: Dommen i lagmannsretten på tolv års forvaring med åtte års minstetid er strenger enn tingrettsdommen. 19-åringen dømmes for drapet på Sunniva Ødegård (13) på Varhaug i 2018. Foto: Dagbladet / Privat Vis mer

Ifølge avisen har Gulating lagmannsrett fastsatt minstetiden til åtte år.

Dommen fra lagmannsretten er strengere enn dommen fra tingretten. I Jæren tingrett ble mannen dømt til elleve års forvaring med sju års minstetid.

- Jeg registrerer at lagmannsretten har vært enige med påtalemyndigheten både når det gjelder skyldspørsmålet og straffutmålingen, sier statsadvokat Nina Grande i en kommentar til avisen.

19-åringens medforsvarer, advokat Aleksander Steinsvåg, opplyser til NRK at de vurderer å anke forvaringsspørsmålet til Høyesterett.

- Vi må sette oss skikkelig inn i dommen først. Det skal særdeles mye til for at en som var under 18 år på gjerningstidspunktet, skal idømmes forvaring. I de to tilfellene det er blitt gitt, så ligger det en omfattende historikk rundt de tiltalte. Det gjør det ikke her, sier Steinsvåg.

13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet drept rett utenfor hjemmet sitt på Varhaug natt til 30. juli 2018. Den dømte mannen var 17 år gammel da drapet skjedde.

Mannen dømmes også til å betale 250 000 kroner i oppreisning til hver av jentas foreldre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media