Tolv barn døde på daghjemmet

Minst 12 småbarn i alderen ett til tre år mistet livet i en brann på et daghjem i det sørlige Brasil. De fleste barna lå og sov da en eksplosjon startet brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tragedien skjedde ifølge brasiliansk militærpoliti i byen Uruguaiana, nær grensen mot Uruguay. Ifølge polititalsmannen var det ikke kjent hvor mange barn som oppholdt seg på daghjemmet da brannen brøt ut. Brannen skyldtes trolig en eksplosjon i en varmeovn som hang i taket inne i bygningen, ble det sagt.

Byens sivile borgermester Ives Trinidade de Abreu da Silva junior sa at barna nettopp hadde spist formiddagsmat, og at mange av dem lå og sov da ovnen eksploderte og falt ned. Årsaken til eksplosjonen er foreløpig ukjent.

Politifolk omringet den brennende bygningen for å holde tilbake folk som strømmet til, blant dem mange livredde foreldre som ville vite hva som var skjedd med deres barn. Daghjemmets leder Marilia Lopes måtte beskyttes mot trusler om lynsjing.

Personalet ved daghjemmet ble like etterpå avhørt om arbeidsforhold og sikkerhetstiltak i bygningen. Det er allerede på det rene at daghjemmet bare var utstyrt med ett eneste brannslokkingsapparat, og at dette ikke virket.

(NTB)