Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tolv Barn drept i NATO-angrep

Ifølge lokale myndigheter.

 Tolv barn og to voksne kvinner skal ha blitt drept i et NATO-angrep i Helmand-provinsen i Afghanistan, sier lokale myndigheter. Bildet viser et amerikansk Black Hawk-helikopter under et sanitetsoppdrag i provinsen tidligere denne uka. Arkivfoto: AFP PHOTO/Massoud HOSSAINI/SCANPIX
Tolv barn og to voksne kvinner skal ha blitt drept i et NATO-angrep i Helmand-provinsen i Afghanistan, sier lokale myndigheter. Bildet viser et amerikansk Black Hawk-helikopter under et sanitetsoppdrag i provinsen tidligere denne uka. Arkivfoto: AFP PHOTO/Massoud HOSSAINI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet skal ha funnet sted lørdag etter at amerikanske soldater ble beskutt i distriktet Nawzad i Helmand-provinsen.

- De utenlandske styrkene ba om luftstøtte, og NATO-fly bombet to sivile hjem, sier Daud Ahmadi, talsmann for guvernøren i Helmand.

Ifølge Ahmadi ble fem jenter, sju gutter og to voksne kvinner drept i angrepet. I tillegg skal en kvinne og to menn ha blitt såret.

En talsmann for den NATO-ledede ISAF-styrken sier alliansen er kjent med opplysningene og at saken blir etterforsket. En granskingsgruppe er blitt sendt til Nawzad for å gjøre undersøkelser der.

En lokal innbygger i distriktet sier til nyhetsbyrået AFP at han mistet tolv slektninger i angrepet. Ifølge denne kilden var sju av de drepte voksne.

(NTB)