- Tolv drept etter angrep på internasjonalt hotell i Mogadishu

Al-shaabab påtar seg ansvaret.

ANGREP: Tidlig søndag morgen kom de første rapportene om at minst én stor bombe hadde gått av ved Sahafi Hotel i den somaliske hovedstaden Mogadishu. Ifølge AFP er tolv personer drept i angrepet. Foto: EPA/SAID YUSUF WARSAME/NTB SCANPIX
ANGREP: Tidlig søndag morgen kom de første rapportene om at minst én stor bombe hadde gått av ved Sahafi Hotel i den somaliske hovedstaden Mogadishu. Ifølge AFP er tolv personer drept i angrepet. Foto: EPA/SAID YUSUF WARSAME/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidlig søndag morgen kom de første rapportene om at minst én stor bombe hadde gått av ved Sahafi Hotel i den somaliske hovedstaden Mogadishu.

Angripere tok seg så inn i hotellet der det har vært langvarige skuddvekslinger.

Ifølge nyhetsbyrået AFP melder en politimann på stedet at så mange som tolv personer er drept i angrepet.

Hotellet er, som de fleste andre internasjonale hotellene i byen, godt beskyttet, men rapporter tilsier at deler av bygget er ødelagt. 

Den militante islamistgruppa al-Shabaab har gjennomført en rekke liknende angrep i Mogadishu tidligere, og påtok seg også denne gang ansvaret.

- Hellige krigere tok seg inn i og overtok Sahafi-hotellet der fiendene bor. Operasjonen pågår fremdeles, opplyser en talsmann for al-Shabaabs militære operasjoner til nyhetsbyrået Reuters.

Reuters skriver at gruppa også da har brukt en liknende taktikk der de først sprenger vekk sperringer, før de så sender inn soldater. De har også varslet flere angrep.

Hotellet brukes ofte av parlamentarikere og statsansatte byråkrater, noe som også passer med profilen på et al-Shaabab-angrep.