Tolv drept i gisseldrama

Over 40 personer personer tatt som gisler i USA. To pågrepet.

GISSELDRAMA: Flere er skutt og over 40 personer er tatt som gisler i Binghamton utenfor New York. Foto: AFP PHOTO/WBNG via CNN
GISSELDRAMA: Flere er skutt og over 40 personer er tatt som gisler i Binghamton utenfor New York. Foto: AFP PHOTO/WBNG via CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tolv personer ble drept etter at en væpnet mann tok seg inn i en bygning i den amerikanske byen Binghamton i formiddag lokal tid.

Klokken 1943 melder CNN at to asiatiske menn med strips rundt hendene ble ført ut bakveien.
Klokken 1959 melder CNN at så mange som tolv personer er drept og at mange fortsatt befinner seg inne i bygningen.

Minst 41 personer var i bygningen som tilhører American Civic Association.
Like etter klokken 19 kom meldingen om at fire ble drept under skytingen.

Gjemte seg i et skap

Det hele startet da en væpnet mann tok seg inn i bygget og begynte å skyte. De skytingen startet, var det mange som løp unna for å komme seg i sikkerhet. 15 personer gjemte seg i et skap i over en time, ifølge AP. Skytingen startet ved 1030-tiden lokal tid.

Ifølge lokalavisen pressconnects.com ble ti gisler sluppet fri like etter klokken tolv lokal tid. 40 minutter senere kom nye ti personer ut. De ble tatt inn i en buss og kjørt vekk fra stedet.

Minst fire til sykehus
Minst fire personer har blitt brakt ut på båre og ført til sykehus.

Ytterligere fire personer skal ha kommet ut med hendene over hodet og blitt gjennomsøkt av politiet, skriver nettstedet.

En gisselforhandler er på stedet og spesialstyrker parate til å gå inn.

Den bevæpnede mannen skal fortsatt være i bygningen. Politiet har evakuert flere leiligheter i området rundt, og en skole som ligger et kvartal unna bygget.

Binghamton ligger drøye 22 mil nordvest for New York.

The American Civic Association driver hjelpearbeid for flyktninger og immigranter som kommer til USA. Blant annet med rådgiving, tilrettelegging og tolking.

Dagbladet.no kommer med mer.

FLERE DREPT OG MANGE SKADD: Fire er drept og tolv personer skadd etter gisseldramaet i Binghamton. Foto: AP Photo/WBNG-TV/SCANPIX
FLERE DREPT OG MANGE SKADD: Fire er drept og tolv personer skadd etter gisseldramaet i Binghamton. Foto: AP Photo/WBNG-TV/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer